Все повече хора се заразяват с хепатит А във Врачанско,

...
Все повече хора се заразяват с хепатит А във Врачанско,
Коментари Харесай

Пазете се! Врачанин заболя от хепатит А, други двама ги повали варицела

Все повече хора се заразяват с хепатит А във Врачанско, научи организация BulNews. От началото на годината случаите на болни от вирусната зараза набъбват фрапантно на територията на региона, като на няколко пъти беше обявявана зараза.
През предходната седмица е регистриран следващият случай на заразил се с инфекцията човек от региона, а нови двама са повалени от варицела, регистрират здравните управляващи.
Припомняме, че хепатит А е вирусна зараза, която може да аргументи възпалително заболяване на черния дроб и увреждането му. За разлика от другите форми на вирусен хепатит, хепатит А нормално протича леко до умерено и продължителността му не е огромна. Инфекцията нормално се предава посредством инфектирана вода или храна.
Варицелата пък е вид шарка, от която боледуват основно децата до 10 години. Тя протича с обрив по кожата и се придвижва се по въздушно-капков път.
От здравната работа оповестяват, че записаните остри респираторни болести и грип за миналата седмица са 14 случая.
За интервала са осъществени и 71 инспекции по настоящ надзор, като е издадено едно наставление за предприемане на хигиенични ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР