Все повече доказателства сочат, че зад атаките срещу газопроводите на

...
Все повече доказателства сочат, че зад атаките срещу газопроводите на
Коментари Харесай

Шпигел за взрива на Северен поток: Всички следи водят към Украйна

Все повече доказателства сочат, че зад офанзивите против газопроводите на " Северен поток " може да стоят причинители, свързани с Украйна. Официално немската прокуратура към момента проверява незнайни лица. Според информация на ZDF frontal и " Шпигел " обаче осведомени с следствието считат, че следите към Украйна са изключително безапелационни. Няма надеждни доказателства за обвинени от Русия.

Досегашните констатации на проверяващите ясно сочат към Украйна, споделят те. Разследващите не престават да се концентрират върху шестчленния екипаж на борда на ветроходната яхта " Андромеда ". Твърди се, че преди и след детонациите в Балтийско море групата е била в Украйна. Това сочат техническите данни, които проверяващите са съумели да оценят. Това научиха " Шпигел " и ZDF от средите за сигурност.

Възможно е да съществуват и видеозаписи на хипотетичните причинители от полското пристанище Колберг - където е спрял " Андромеда ".

Кабинетът на канцлера също следи от близко случая. Канцлерът Олаф Шолц няколко пъти е обсъждал със съветници по какъв начин немското държавно управление може да се оправи политически с възможните украински причинители.  

Месеци преди нападенията нидерландското военно разузнаване получава предизвестие: шестима души желаят да се гмурнат от дребна лодка до тръбите на " Северен поток " и да ги взривят - съгласно информацията те са украинци. Източникът прецизира и времевия интервал: средата на юни 2022 година, по време на обучение на НАТО в Балтийско море. 

Холандците предали известието за готвената детонация и на американската разследваща работа Централно разузнавателно управление на САЩ, която през юни 2022 година уведомила немската разследваща работа BND.

Тъй като упоменатият от информатора времеви прозорец е минал, без да се случи офанзива, Германия не е подхванала спомагателни ограничения за отбрана на газопровода през 2022 година, научиха ZDF и " Шпигел ". Съединени американски щати също по този начин към този момент са се свързали импровизирано с Киев и настоятелно са го посъветвали против възможни проекти за нахлуване, както оповестяват " Цайт " и ARD.

" Вашингтон пост " също по този начин заяви, че тогавашните проекти за бойкот са се осъществили без единодушието на украинския президент, само че под командването на украинския главнокомандващ военачалник Валерий Салушни. Киев отхвърля това. Украинското посолство не отговори на запитването на ZDF по отношение на новите изказвания.

На 26 септември 2022 година тръбопроводите в действителност се взривяват, тъкмо както е предсказал холандският източник през юни 2022 година
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР