На 9 май 1950 година френският министър на външните работи

...
На 9 май 1950 година френският министър на външните работи
Коментари Харесай

Христо Ковачки: Повече от всякога България се нуждае от обединение около общите национални цели

" На 9 май 1950 година френският министър на външните работи Робер Шуман произнася забележителна декларация, с която предлага основаването на Европейската общественост за стомана и въглища и слага основите на бъдещия Европейски съюз ", написа Ковачки и продължава:

" Обединявайки гръбнака на своите промишлености - въгледобива и стоманодобива, шест европейски страни - Франция, Германия, Италия, Белгия, Нидерландия и Люксембург, построяват фундамента на това в Европа в никакъв случай повече да няма война ".

По думите му в това са вярвали всички до 24 февруари 2022 година, когато съветската войска влезе в Украйна, а " нападателните дейности на ръководството на Владимир Путин върнаха историята с 80 години обратно ".

" Днес още веднъж водещите вести са за ракети и снаряди, а не за разцвет и благоденствие, а украинските поля са разкъсвани от веригите на танкове. Поредната инаугурация на " новия остарял " съветски президент на 7 май още един път сподели, че в Русия са се възродили имперски въжделения, автокрация и самодържавие, което ни изправя пред големи закани и провокации ", прибавя предприемачът.

По думите му решенията за създаване на нови мощности на АЕЦ Козлодуй и зареждането на 5-ти реактор със свежо нуклеарно гориво от " Уестингхаус " са стъпка надалеч надхвърляща обичайните енергийни параметри.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР