Все повече банки обявяват намеренията си да прехвърлят част от

...
Все повече банки обявяват намеренията си да прехвърлят част от
Коментари Харесай

Между 30 и 50 млрд. долара ще струва "твърдият" Brexit на банките

Все повече банки афишират желанията си да трансферират част от бизнеса си в Европа.

Още по тематиката
До 2019 година напредък ще има, само че ще е дребен, а инфлацията в това време ще остане ниска

Двете банки ще реалокират част от активността си в немската финансова столица

Компании и представители на властта ще желаят договорка за свободен достъп до финансовия бранш на Европейски Съюз, откакто Англия напусне съюза

Целта е по този метод да се увеличи устойчивостта им към опасности, свързани с процъфтяващото потребителско кредитиране в страната

Оперативните разноски на банките също ще набъбнат с към 4%.Между 30 и 50 милиарда $ спомагателен капитал ще би трябвало да обезпечат банките, с цел да покрият финансовите условия на ЕЦБ, в случай че се реализира така наречен корав Brexit. Оперативните разноски на банките също ще набъбнат с към 4%, или 1 милиарда $, оповестява Financial Times, базирайки се на отчет на Oliver Wyman, интернационална консултантска компания, фокусирана най-вече върху разбори във финансовия бранш.

Очакванията на Oliver Wyman са следващ удар за сектора, който така и така страда от ниски маржове на облага. Докладът на анализаторската компания внесе спомагателен ужас във финансовия бранш, откакто редица основани в Лондон банки оповестиха желанията си да реалокират част от бизнеса си даже преди завършването на Brexit.

Банките затвърждават прогнозите

В понеделник от HSBC обявиха, че напускането на единния европейски пазар от Англия, известно още като корав Brexit, ще коства сред 200 и 300 млн. $ на банката. Налице е и опасността за над 1 милиарда $ от приходите на най-големия британски заемодател, които зависят от изхода на договарянията за Brexit. От банката обаче възнамеряват тя да бъде преодоляна посредством пренасяне на над 1000 души, или към 1/6 от чиновниците й, от Лондон във Франция, евентуално Париж, изясни Стюарт Гъливер, основен изпълнителен шеф на HSBC.

От финансовата институция оповестиха желанията си, откакто две от другите огромни банки на Острова обявиха, че обмислят Франкфурт като евентуална опция за пренасочване на работни места. От Deutsche Bank обявиха, че ще стартират да трансферират по-голяма част от капиталовите си активи с концепцията да съсредоточат счетоводството си там, а Citigroup - дилърските си услуги, като в същото време и двете банки ще запазят наличието си на Острова.

От Oliver Wyman предизвестиха, че напускането на Европейския съюз от Англия ще сътвори нежелано повтаряне на разноски и капитал за редица от огромните капиталови банки, което даже може да докара до напълно закъснение на бизнеса им в Европа и пренасочването на средства към Америка или Азия.

Преместването ще е преди края на договарянията

Основната цел на банките съгласно Матю Остин, началник на отдел " Корпоративно и институционално банкиране " в Oliver Wyman, ще бъде да си обезпечат избрана сигурност, а това не включва очакване на изхода на договарянията. Институциите, които са решили да запазят съотношението на финансовите си интервенции в Европа, Англия и останалия свят, към този момент са почнали търсенето на офиси и договарят с европейските регулатори за изискванията по преместването, което Остин чака да навлезе в най-активната си част след края на лятото.
" Замислете се, че когато вие премествате чиновници в Европа, те биха желали децата им да стартират учебно заведение през септември, надлежно и да бъдат записани преди началото на лятото ", изяснява Остин в изявление за Financial Times.

Прогнозите остават непроменени

Oliver Wyman не промени миналoгодишната си прогноза, че банките ще реалокират сред 30 и 35 хиляди работни места от Лондон в Европа при положение на " корав " Brexit. От тях сред 12 и 17 хиляди ще са от банковия бранш.

Очакванията съответстват с тези на други анализаторски компании. Според отчет на института Bruegel Лондон може да загуби към 10 хиляди работни места в банковата сфера и 20 хиляди изпълнителни позиции във финансовия бранш дружно с активи на стойност 1.8 трлн. евро, които ще бъдат пренасочени към Европа. Подобен сюжет би оказал негативно въздействие на стопанската система на Англия, защото финансовият бранш носи годишни облаги от 190 милиарда паунда и съставлява 12% от стопанската система на страната.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР