Все повече българи се вълнуват около предстоящето ваксиниране срещу Ковид.Имунната

...
Все повече българи се вълнуват около предстоящето ваксиниране срещу Ковид.Имунната
Коментари Харесай

Доц. Любомира Николаева-Гломб: Имах късмет да карам леко Ковид. Пих много течности

Все повече българи се вълнуват към предстоящето имунизиране против Ковид.

Имунната система не би трябвало да е ангажирана на други фронтове

" Ако сме се заразили с COVID-19, без да знаем, и си сложим ваксина, теоретично би трябвало всичко да е наред. Все отново обаче това не е желателно. Лекарите деликатно разпитват какви са били контактите ни, с цел да се избегне оптимално сходен случай ". Това съобщи в ефира на Нова ТВ вирусологът доцент Любомира Николаева-Гломб. 

Тя изясни, че всяка ваксина би трябвало да се ползва на здрав човек, тъй като е значимо имунната му система да не е ангажирана на други фронтове. " Поставяйки я, " откриваме фронт ", на който да я упражняваме за среща с възможен патоген ", разясни Николаева, представена от Флагман.

" Pfizer имат доста огромни клинични изследвания. Твърдението на проф. Чорбанов, че основаните ваксини не са ефикасни и безвредни, е императивно. За редица ваксини към този момент има резултати от първа и втора фаза на клинични тествания. Нещата са под надзор. Има най-малко 10-15 ваксини, които са в трета фаза на тествания ", сподели още експертът. 
 
Вирусологът показа, че сега е под карантина, тъй като се е заразила с ковид. " Имам шанса да карам относително леката форма на болестта. Първите няколко дни бяха тежки, само че към този момент съм добре. Пия доста течности – 2-3 литра дневно, витамин Д и аспирин. Не одобрявам антибиотици ", съобщи Любомира Николаева.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР