Все повече автомобилни компании се насочват към производството на електрически

...
Все повече автомобилни компании се насочват към производството на електрически
Коментари Харесай

Автокомпаниите може да платят глоби за 14 млрд. евро, ако не спазват новите правила за вредни емисии

Все повече автомобилни компании се насочват към производството на електрически версии на известните модели коли.

Единствено мощно търсене на електрически автомобили би опровергало прогнозата на IHS Markit. Още по тематиката
Audi форсира производството поради влизането в действие на новите екотестове

От септември новите коли би трябвало да дават отговор на по-стриктни европейски правила за нездравословните излъчвания
7 авг 2018
Европейски Съюз има доказателства, че автомобилни компании манипулират резултатите за нездравословни излъчвания

Действията на производителите обаче може да са контрапродуктивни
29 юли 2018
Търговската война стартира да тежи на немските автопроизводители

Китай усили митата при импорт на коли от Съединени американски щати и това заплашва едни от най-известните марки
16 юли 2018
Дизеловите коли ще държат едвам до 5% от пазара в Европейски Съюз до 2030 година

Според изследване на AlixPartners наклонността ще се форсира повече от предстоящото
9 юли 2018 Производителите на коли, които не съумяват да се оправят с риска от отделянето на високи равнища на нездравословни излъчвания във въздуха, са застрашени от сурови санкции от Европейския съюз (ЕС), оповестява Bloomberg.

Какво демонстрират прогнозите

Няколко огромни автомобилни компании, измежду които са Renault и Daimler, са застрашени да платят санкции на обща стойност 14 милиарда евро, в случай че не изпълнят новите регулации за нездравословните излъчвания, които влизат в действие от 2020 година, демонстрира изследване на IHS Markit.

Единствено " сеизмична смяна " в търсенето на електрически автомобили би опровегала тази прогноза, означиха от основаната в Лондон група. Преди това анализатори в Exane BNP Paribas оповестиха, че френските производители на коли PSA и Renault са най-силно застрашени от заплащането на сурови санкции.

Санкциите биха се отразили отрицателно на облагата на фирмите в промишлеността, като заради тази причина те ще се стремят да съблюдават новите регулации непременно.

Автомобилните производители знаят за въвеждането на новите по-строги правила в Европейски Съюз от няколко години. Въпреки това доста тях изпитват компликации да лимитират отделянето на въглероден диоксид във въздуха. През 2017 година излъчванията на въглероден диоксид набъбнаха за първи път от доста време, защото беше регистриран растеж на продажбите на коли на газ.

Как реагират автомобилните компании

Притесненията по отношение на прехода на автомобилните компании към производството на електрически автомобили нараства, като това постоянно се отразява на акциите на групите. През 2015 година Американската организация по запазване на околната среда (EPA) уличи немската компания Volkswagen в манипулиране на резултатите за равнищата на обособяване на нездравословни излъчвания от техни коли в интервала сред 2008 година и 2015 година Скандалът се отрази на цената на акциите на Volkswagen. Поради това групата стартира да извършва огромни тактики за засилено произвеждане на електрически коли.

Цената на акциите на Renault е спаднала с 13% от началото на 2018 година, до момента в който през същия интервал книжата на Daimler са поевтинели със 17%.

Средните равнища на отделян въглероден диоскид в страните от Европейски Съюз ще доближат 122.9 грама на километър, което е с 8 грама повече от поставената норма, предвиждат от IHS. Все повече автомобилни компании показват електрически версии на най-популярните си модели, с цел да се оправят със затягащия се надзор за отделянето на нездравословни излъчвания във въздуха.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР