Все повече анализатори смятат, че Путин не се ръководи от

...
Все повече анализатори смятат, че Путин не се ръководи от
Коментари Харесай

Гардиън: Появиха се сериозни съмнения за психическото здраве на Путин

Все повече анализатори считат, че Путин не се управлява от разумен проект, а е неустойчив душевен и е тласкан от персонални страсти, подбудени от изолацията, в която живее. 

Решението за навлизане в Украйна провокира въпроси за „ чувството за действителност “ на Владимир Путин “, написа вестник „ Гардиън “, написа Днес.бг.

Решението на съветския президент да стартира катастрофична война в центъра на Европа в комбиниране с явната чудноватост на неговите неотдавнашни изяви провокира на Запад въпроси за психическата резистентност на водача на страната с 6 000 нуклеарни бойни глави.

69-годишният съветски президент, чиято податливост към изолираност беше засилена от ограниченията за сигурност против ковид, наподобява все по-откъснат от актуалния свят, предпочитайки да дълбае в историята и да подхранва персоналния си блян към великолепие.
Вестникът цитира френския президент Еманюел Макрон, който се познава с Путин от дълго време.

През лятото на 2017 година Макрон вози Путин из градините на двореца Версай на дребна електрическа количка за голф, а идващото лято го приветства в резиденцията си на средиземноморския бряг, където Путин дойде с вертолет с букет цветя и прави похвали за тена на семейство Макрон.

След последните 5-часови договаряния на Макрон с съветския водач в Москва от двете страни на 5-метрова маса, той сподели пред публицисти -  „ напрежението беше осезаемо “.  

По думите на Макрон това не е бил оня Путин, с който за последно се е срещал в Елисейския замък през 2019 година

Евродепутатът Бернар Гета сподели на сутринта след началото на военното навлизане пред радио „ Франс ентер “: „ Мисля, че този човек губи възприятието си за действителност, меко казано “.

На уточняващ въпрос дали това значи, че той счита, че Путин е „ полудял “, Гета отговори: „ Да “.

Милош Земан – президентът на Чехия, който отдавна е един от най-твърдите последователи на Владимир Путин, след нахлуването в Украйна назова Путин „ вманиачен “.

„ Всички наши наблюдаващи, които наблюдават Русия, считат, че той от ден на ден се плъзга към деспотично мислене “, сподели още един европейски посланик.

По оценка на федерацията на американските учени Русия има 5 997 нуклеарни бойни глави. Това е повече от Съединени американски щати – нейния основен противник в тази област.

Путин постоянно загатва големия боеприпас, в това число и когато говореше за началото на военната интервенция в Донбас.

Експерти споделиха пред „ Гардиън “, че се безпокоят, че това оръжие е в непосредствена непосредственост до хора, които могат погрешно да интерпретират дейностите на другите.

Както и президентът на Съединени американски щати, и президентът на Русия има достъп до „ нуклеарното куфарче “ с кода за изстрелване на нуклеарно оръжие. Но един човек не може просто да натисне копчето – това може да се направи в наличието и със единодушието на министъра на защитата и началника на щаба на армията.

Но в тази ситуация с Путин към този момент не е ясно може ли някой да го възпре, написа изданието, представено от Би Би Си.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР