Все по-вероятни изглеждат избори 2 в 1. Противоречията между партньорите

...
Все по-вероятни изглеждат избори 2 в 1. Противоречията между партньорите
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Все по-вероятни изглеждат избори 2 в 1

Все по-вероятни наподобяват избори 2 в 1. Противоречията сред сътрудниците в тази коалиция се задълбочават, няма съгласие по съвсем никакъв въпрос и това е мъка. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Свидетели сме на изнудване сред политическите водачи, рекетиране, пазарлъци за постове, за порции от властта. „ Всеки път ли ще е по този начин?! Готвят се да сменят регулаторите, да се избира нов Висш съдебен съвет, нов инспекторат към Висш съдебен съвет и в случай че всякога в тази мъка ще върви страната, просто няма никакъв смисъл от това ", сподели Нинова.

Според нея няма опция на ръководещо болшинство в границите на това Народно заседание и заради тази причина единственият излаз са избори 2 в 1.

„ Ние няма по какъв начин да влизаме в такива сглобки. Това значи да си зачеркнем напъните в последните 10-на години, в които изрично сме декларирали, че сме срещу сходно задкулисие, паралелни сделки по кабинети, по SS-клубове и така нататък Ние се борим 10 години против това и в този момент най-после да се предадем - просто няма по какъв начин да стане ", безапелационна бе Нинова.

Според Корнелия Нинова Българска социалистическа партия е единствената опция на това, което се случва - поредно, кардинално, с доста удари, които са понесли и все пак са устояли и не са излъгали никой от тези, които са ги избрали и няма по какъв начин в този момент да влизат в такава сглобка.

Липсата на достолепие и морал в политиката е най-големият проблем и хората нямат доверие в политиците точно поради това - преди избори се дава обещание едно, а след избори се прави тъкмо противоположното, счита Нинова. Българска социалистическа партия е друга от този вид правене на политика и няма по какъв начин да влезе в такива сделки.

Приемането на България в Шенген по вода и въздух е оттегляне от българския народен интерес, безапелационна бе Нинова. „ Нямаме изгоди, тъй като големият оборот по Шенген е по сухопътна граница. Срещу това само към България има изискване за Шенген да одобряваме назад бежанци. Нито една друга страна не е била подложена на такова изискване и такова унизително състояние ", уточни тя.

Двустранно съглашение в областта на сигурността с Украйна не би трябвало да има, безапелационна бе тя. „ Това значи изпращане на бойци в Украйна. Ние сме изрично срещу български войски да бъдат изпращани в Украйна, тъй като това значи директно включване на България във войната, което значи тежки последствия за нашата страна. "

„ Управляващите толкоз неща споделиха, че няма да създадат, а по-късно направиха тъкмо противоположното, че просто им нямаме грам доверие. Казаха ли, че няма да се събират с ГЕРБ и Движение за права и свободи, че ще ги чегъртат, че ще се борят с мафията, че ще създадат правосъдна промяна, и го направиха. Казаха ли, че няма да изнасят ракети? ", разяснява Нинова думите на премиера, че български бойци няма да бъдат изпратени в Украйна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР