Все по-сериозен става интересът към пробния демо вот в Русенско.

...
Все по-сериозен става интересът към пробния демо вот в Русенско.
Коментари Харесай

Повишава се интересът към пробното гласуване с машини в русенско

Все по-сериозен става ползата към пробния демо избор в Русенско. Само вчераповече от 70 души от община Бяла изявиха предпочитание да се срещнат от близко с процеса на машинно гласоподаване преди изборите за народни представители на 2-и октомври.

„ Пробното гласоподаване е в ход от три дни в обитаемоте места в района и се посреща с интерес от гласоподавателите “, съобщи ръководителят на Районната изборна комисия /РИК/ Милена Хинкова. Няма особени усложнения измежду гласоподавателите, като от време на време се позволяват неточности при слагането на картата в електронната машина. Макар и рядко някои от гласоподавателите пропущат да прелистят електронната бюлетина и вършат неверен избор, като не се възползват от опцията да го поправят. РИК обръщат внимание на това, че имената не на всички политически сили са изписани на първата страница от електронната бюлетина и по тази причина се постанова прелистване посредством бутоните за промяна на страниците – последваща или предходна.

Припомняме, че до края на взаимната осведомителна акция сред Областната администрация и РИК всеки работен ден сред 10.00 и 16.00 часа във фоайето пред Пленарна зала на Община Русе ще има по две демо машини.

Днес осведомителните събития не престават в община Сливо поле. Освен град Сливо поле в интервала сред 09.00 и 15.00 часа ще бъдат посетени селата Борисово, Юделник, Ряхово, Бабово, Малко и Голямо Враново, Стамболово и Кошарна.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР