Все по-голяма част от население на Европа работи дистанционно -

...
Все по-голяма част от население на Европа работи дистанционно -
Коментари Харесай

6 от най-добрите места в света за работа от разстояние

Все по-голяма част от население на Европа работи отдалечено - наклонност, която доста се форсира от пандемията от COVID-19. И се чака тази наклонност да продължи и да се трансформира в устойчива. Изследвания демонстрират, че през 2022 година на континента близо 30% от хората са работили постоянно от у дома - напълно или в хибриден модел. За съпоставяне, през 2019 година процентът е едвам 5.5.

А отдалечената работа безусловно би могла да бъде " една крачка напред ", в случай че човек напусне освен офиса, само че и родината си. В доста страни, които обновяват техническата инфраструктура и оферират редица данъчни и други тласъци за задгранични експерти, световната стопанска система основава резистентен бизнес модел - за дистанционни , самостоятелни реализатори и цифрови номади, както ги дефинират от Еuronews.

Бали
 Снимка 635349
Източник: iStock

Разрастващата се интернационална общественост и изобилието от пространства за взаимна работа улесняват задграничните служащи да развият бизнеса си, да намерят квартира и да изградят обществена мрежа в рамките на острова. Правителството на Индонезия доста усъвършенства цифровата инфраструктура и интернет е необятно достъпен в публичните зони и общи работни пространства.

Мадейра
 Снимка 635348
Източник: iStock

Докато други португалски градове като Лисабон и Порто са по-трудно налични, поради огромните разноски, Мадейра се обрисува като много по-достъпна опция за цифровите номади и задграничните отдалечени служащи. Умереният климат и местоположението на брега на океана го вършат прелъстителен за сходен вид чиновници, които търсят други възможности на работното си място. А поради последните усъвършенствания на инфраструктурата, Мадейра твърди, че има най-бързите интернет скорости в Португалия.

Талин
 Снимка 635346
Източник: iStock

Столицата на Естония е ситуирана по продължение на скалистото, красиво крайбрежие на Балтийско море. Климатът е леден, само че усъвършенстваната цифрова инфраструктура е привлекателна за работещите от разстояние. С конкурентни скорости на интернет и онлайн достъп до съвсем всяка социална услуга, Талин предлага налична опция на по-скъпите или туристически европейски градове. А главно преимущество, което Естония предлага на отдалечените служащи, е гъвкавата жилищна и визова политика.

Бермудски острови
 Снимка 635350
Източник: iStock

Абсолютно прелъщение за рисковано настроените служащи от разстояние, които желаят изцяло да се отклонят от обичайна корпоративна среда. Въпреки че островите към момента са най-вече туристическа дестинация, известна със своите плажове с розов пясък, те разполагат и с конкурентен интернет потенциал и добре оборудвани пространства за краткотрайни назначения. Освен това данъчните кодекси не включват налог върху приходите на жителите.

Чианг Май
 Снимка 635351
Източник: iStock

Разположен в северните хълмове на Тайланд, градът се трансформира в известна дестинация за по-младите цифрови номади. И това е макар съществуването на визова стратегия - изисква се държавно позволение за работа, преди задграничният служащ да може да печели приходи в страната. Специална туристическа виза разрешава на дълготрайните пътуващи да останат в Тайланд до 270 дни.

Бангалор
 Снимка 635347
Източник: iStock

Оживеният град е именуван Силиконовата котловина на Индия заради своята софтуерна стопанска система и добре подготвена локална работна мощ. Дистанционните служащи могат елементарно да намерят ниша в бизнес региона на града. Климатът е релативно мек спрямо други райони на Индия, което го прави в действителност комфортна работна среда. Страната предлага и дълготрайна виза за задгранични експерти, които желаят да работят отдалечено.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР