Все по-често си мечтаем за бягство сред природата, край морето

...
Все по-често си мечтаем за бягство сред природата, край морето
Коментари Харесай

Колко често всъщност трябва да чистим

Все по-често си мечтаем за бягство измежду природата, край морето или в планината. Но преди този момент да се случи, дано си напомним, че е времето и за главно разчистване на дома.

Много постоянно не обръщаме внимание на предмети, които употребяваме всеки ден, само че забравяме да почистим – да вземем за пример абажурите и ключовете за лампите. Тук е мястото да разграничим, че е значимо да дезинфекцираме всекидневно с интензивно средство ключовете на лампите, които допираме непрекъснато. За абажурите е хубаво да помислим най-малко един път месечно.

 а iStock/Getty Images

А за кои предмети да се грижим всяка седмица? Има проучвания, които демонстрират, че кухненската мивка, гъбата за чините и смесителната батерия на чешмата са места, които постоянно се подценяват, само че са сериозен разплодник на бактерии.

Кухненската мивка може да съдържа няколко пъти повече бактерии в сравнение с тоалетната паница. Гъбата, с която се мият съдовете, би трябвало да се изпира усърдно и да се сменя постоянно. Сифонът и гумената тапа също основават удобни условия за размножаване на нежелани бактерии, по тази причина постоянното им разчистване е наложително.

Специално внимание изисква кухненската дъска, на която режем зеленчуци и месо. Най-правилно е да имаме обособени дъски за месо и зеленчуци, само че е наложително да ги измием с дезинфектант, откакто ги употребяваме. За още по-добър резултат можем да ги оставим за няколко часа на мощно слънце.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР