Все пак не може един гологлав чалгар да се изживява

...
Все пак не може един гологлав чалгар да се изживява
Коментари Харесай

Симеонов след Цацаров при Трифонов: Не може един гологлав чалгар да се изживиява като съдия

" Все отново не може един гологлав чалгар да се изживява като арбитър в България и да раздава присъди. "

Това сподели някогашният вицепремиер и сегашен народен представител от " Обединените патриоти " Валери Симеонов пред публицисти в Народното събрание. Думите му идват след снощното изявление на основния прокурор Сотир Цацаров в " Шоуто на Слави ", където водещият Слави Трифонов му задаваше въпроси на фенове.

От присъединяване на Цацаров се разбра, че по сигнала на депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева за строителството на оградата на границата ДАНС са установили непозволено завишаване на цената на строителните услуги. В момента е назначена експертиза, която да удостовери или отхвърли тези изказвания.

Днес Симеонов обаче не загатна Трифонов поименно. " А, не съм споделил Слави Трифонов ", сподели той, помолен да посочи дали приказва за шоумена.

На въпрос дали се тормози, той изясни, че е бил идеолог на оградата, само че не монтажник или регионален шеф.

" Областните шефове са тези, които подписват договорите с възлагане. Аз може би бях повода за бързото създаване на оградата. Това стана в границите на година и половина, тъй като успяхме да прокараме в Народното събрание с сътрудниците от другите парламентарни групи решение да става с непосредствено възлагане и да не се минава по процедурата за публични поръчки, тъй като тогава ни бяха нападнали големи тълпи бежанци ", акцентира Симеонов.

Според него дали това решение не е основало предпоставки за неизгодни контракти, е работа точно на прокуратурата. " Да си ревизира и да си открива дали има такова нещо или няма ".

Бившият вицепремиер сподели още, че не е виждал упоменатия отчет на ДАНС, само че в него не е имало нищо ново. " Всичко ще се ревизира, ще се откри. Не го одобрявам като факт. Затова се прави спомагателна инспекция, втора експертиза ", посочи той.

По думите му ДАНС не взема решение дали има закононарушение. " Аз съм контактувал с ДАНС и би трябвало да ви кажа, че нямам изключително високо мнение за работата на организацията ", добави той.

Добави, че няма проблем да се вършат инспекции по всички тематики, по които е бил деен. " Дай боже да се вършат инспекции и да се откри има ли нарушаване или няма ", сподели още той.

На въпрос дали открива връзка сред думите на основния прокурор и това, че към този момент не е вицепрмеиер, Симеонов отговори: " Господин Цацаров нищо не е споделил за мен. Нито дума ".

Симеонов изясни, че доколкото е имал контакт с регионалните шефове, не е видял сходни завишавания на цените. " Говоря за тези регионални шефове, които бяха по времето на предходното ръководство на ГЕРБ и в този момент ", посочи той. При неговите инспекции открил, че на доста места са осъществени повече строителни действия от тези, за които е било платено. " Защото не на всички места теренът може да се планува, не всички калкулации на проектантите бяха точни. И когато се правеше и самият реализатор влагаше материали и труд, с цел да се приключи оборудването. Защото в действителност беше въпрос на национална сигурност ", акцентира съпредседателят на " Обединените патриоти ".

По думите му прокуратурата би трябвало да се намеси там, където има подозрения за злоупотреби и разминаване в цените. " Аз нямам информация за такова разминаване ", сподели той, само че добави, че щом тече повторна експертиза, значи въпреки всичко има за какво.

Подчерта обаче, че не може да се наеме да каже дали е имало или не нарушавания. " Какво да ви кажа? Ако ви кажа " не " и се откри, че някоя компания е взела повече пари, а не си е свършила работата, след това ще кажете " за какво ни излъгахте ". Не мога да ви отговоря на подобен въпрос ", изясни той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР