Все още се разясняват причините, довели до пожар в Дома

...
Все още се разясняват причините, довели до пожар в Дома
Коментари Харесай

Кадри от камера ясно показват умишлен палеж на пожара в дома за възрастни във Варна

Все още се коментират аргументите, довели до пожар в Дома за остарели хора " Свети Георги " във Варна.

Вчера при случая там починаха четирима души, две дами бяха настанени в болница с заплаха за живота.

Умишлен палеж е главната версия, по която се работи, изясни старши комисар Атанас Миков, шеф на ОДП- Варна.

Иззети са записи от камерите, извършени са разпити. От камерите ясно се вижда самото осъществяване на палежа. Обитател на стаята влиза вътре, другите трима души вътре спят. Мъжът пали на едното легло елементарно запалими предмети, трансферира ги на другото и напуща стаята с пълзене, защото е с церебрална парализа и доста мъчно преносим. При пожара умират тримата души в стаята и жена е прилежащото помещение, изясни комисар Миков.

Днес ще стане ясно дали мъжът следва да бъде притеглен като обвинен и каква мярка да му бъде взета. Продължават спомагателните огледи на място, изясни Красимир Конов, областен прокурор.

Продължава лекуването на признатите в болница две възрастни дами.

Като проблем при едно такова събитие се вдишват един букет от токсични газове, постоянно участва въглеродният окис като мощно токсичен газ, въглеродния двуокис, защото става дума за пожар в битови пространства се отделят и разнообразни концентрации цианидни съединения, на хлора, на сярата от време на време. При всички случаи става дума за едно смесено отравяне при възрастни дами с голям брой съпътстващи болести, само че заплаха за живота към момента има и е допустимо вследствие на този случай да настъпят някои затруднения, изясни доктор Мариета Йовчева- шеф поделение " Токсикология " към ВМА- Варна.

Вижте повече детайлности в директното включване на Мариана Малева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР