Все още е рано за появата на първите респираторни вируси.

...
Все още е рано за появата на първите респираторни вируси.
Коментари Харесай

Доц. Кунчев разкри кога ни очаква първата грипна вълна

Все още е рано за появяването на първите респираторни вируси. Това ще стане след първото по-сериозно захлаждане. Случаите нарастват последователно от средата на октомври и някъде през средата на ноември се появяват първите обособени случаи на някои грипни вируси. В края на годината стойностите се подвигат съществено, с цел да стигнат до епидемиологични такива в края на януари и февруари.

Това предвижда пред " Телеграф " основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. 
 
Неминуемо след 15 септември, когато се струпат учениците, ще има растеж на вирусите, тъй като контактите стават по-интензивни. Но това се случва всяка година, добави доцент Кунчев.

Той съобщи, че се чака двата вирусни варианта тази зима да са „ Дарвин “-H3N2, който евентуално ще е епидемиологичен, и H1N1 „ Виктория “. " Те са част от състава на имунизацията и за благополучие тази година имунизациите, които осигуряваме за възрастни хора, са повече - над 380 000. Отделно има още бройки за свободния пазар. Така че всеки по-рисков може от октомври-ноември да се имунизира ", добави основният държавен здравен контрольор. 
 
 
Във връзка с бедствието, сполетяло Царево Ангел Кунчев разясни, че постоянно след наводнения има опасност от експлоадиране на болести.

" Имайте поради, че щом се вдигне равнището на водата, тя залива и септични ями, и всевъзможни резервоари. По този метод каквото се съдържа в тях, попада в тази обхватна вода. Така че риск има, само че съгласно мен на този стадий не е доста висок. Причината е, че няма задържане на вода, както беше при други наводнения в страната. Тя се оттече бързо за 24 часа в реките и няма залети огромни площи. Очистването ще стане по-бързо ", счита той.

Кунчев съобщи още, че хората наложително би трябвало да следват разпоредбите, които им дават здравните управляващи. Сред тях са потреблението на бутилирана вода, потреблението на персонални защитни средства при прочистването на вредите, следване на инструкциите за труповете на животни. А на финала следва да се направи една последна дезинфекция на домовете и публичните места.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР