Все още е рано да се прогнозира как ще се

...
Все още е рано да се прогнозира как ще се
Коментари Харесай

Зеленски: Украинският износ на зърно започна, но е рано за прогнози

Все още е рано да се предвижда по какъв начин ще се развия обстановката с украинския експорт - това беше измежду акцентите в среднощното послание на президента Володимир Зеленски.

Според него възобновяването на работата на украинските пристанища по Черно море е позитивен знак. Нямаме никакви илюзии, че Русия ще се въздържа от опити да наруши украинските доставки, сподели още Зеленски.

Според Киев, самодейността, посредника на която са Организация на обединените нации и Турция, е от голямо значение както за Украйна, по този начин и за целия свят.

Първият транспортен съд, потеглил от Одеса, с царевица на борда, през днешния ден би трябвало да дебаркира в Истанбул - за ревизия, след което да продължи пътя си към Ливан.

" Засега е доста рано да се вършат изводи и да се плануват бъдещи стъпки. Но - пристанището проработи, износът стартира. И може да се каже, че това е първият позитивен сигнал, че има късмет да се спре продоволствената рецесия по света. Сега всичко зависи от използването на параметрите за сигурност, заложени в съглашението за експорт, виновни за което са сътрудниците ни - най-много Организация на обединените нации и Турция ", сподели Зеленски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР