Всъщност Асен Василев каза, че ако това е вярно, то

...
Всъщност Асен Василев каза, че ако това е вярно, то
Коментари Харесай

Заканата на Петков за дело срещу Борисов се оказа пушилка – внесъл жалбата в грешен съд и не платил 20 000 лв. държавна такса върху иска

„ Всъщност Асен Василев сподели, че в случай че това е правилно, то е голямо закононарушение. Според мен той се презастрахова, с цел да трансферира след това виновността на някой различен. Той не е знаел, не е схванал, те не са го питали… “.

Това съобщи пред публицисти някогашният министър на стопанската система и енергетиката Делян Добрев във връзка с нежеланието на Асен Василев да излезе на спор против него за медиаторите в газа.

Добрев напомни буквално и какво говореше за Василев някогашният му съучастник от Дания Мортен Лунд: „ Той е лъжец, само че доста, доста интелигентен “.

„ Това е откъс. Точен откъс. И ние отидохме на избори и го избрахме този „ той е лъжец, само че доста много интелигентен “ и ето това се случи. „ Много, доста умният лъжец “ купува газ от румънския „ Газпром “ на 30% по-висока цена “, сподели Делян Добрев.

„ Аз по тази причина го поканвам на обществен спор, дори го поканих дружно с Кирил, с цел да покажем пред българското общество, че е правилно. Да сметнем цените и да се потвърди, че има едни 28%, които ние надплащаме. Цените от тези далавери вървят през „ Газпром “, сподели той.

На смешки от страна на Борисов, че ще бъде очевидец в делото на Кирил Петков против водача на ГЕРБ, Добрев изрече страдание, че не съдят него.

„ То делото се надявах да е против мен, тъй като при мен са фактурите. Но то дело, съгласно мен, няма да има, тъй като първо е импортирано в неверен съд, второ – не е импортирана таксата. Те направиха една пушилка, с цел да станат първа вест. Видяхте, че им се получи. Този ден въпросът не беше „ за какво са купували на по-висока цена “, а „ има дело на Кирил против Бойко “, счита Добрев.

Той предвижда, че Районният съд ще върне жалбата на Петков, тъй като е за Градския съд, а преди този момент би трябвало да се внесе и 4% такса – 20 000 лева

„ Ами, като сте мъже, като желаете да съдите, плащате си държавната такса и внасяте. А те дори в неверен съд – да не би инцидентно делото да тръгне “, твърди Делян Добрев.

Той прикани Асен Василев да не се ослушва, тъй като през днешния ден е четвърти ден, откогато го е поканил на спор.

„ Да заповядат в която желаят телевизия в колкото желаят часа, с цел да изясним истината “, насочи нова покана той.

Добрев още веднъж сподели и документите на публицистите.

„ Те не споделят за фактурите – подправени са. Ако кажат, че са подправени, и се потвърди, значи сме се издънили. Но не са подправени. Ако бяха, първо щяха да са споделили това “, акцентира още Делян Добрев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР