Времето в Обединеното кралство: Медицинска сестра „наистина разочарована“, докато общината доставя чували с пясък „седем часа“ след като бурята Антони наводни града му

...
47-годишният добави, че е ядосан“ и наистина разочарован“ – и
Коментари Харесай

47-годишният добави, че е „ядосан“ и „наистина разочарован“ – и заяви, че градът дренажната система не може да се справи с обилните валежи.

Изображение: Наводненият дом на г-н Джоунс-Кинг

„Просто искам да плача, за да бъда честен с вас“, каза г-н Джоунс-Кинг.

"Аз съм медицинска сестра, завърших нощна смяна, седнах да пия чаша кафе, преди да си легна, и буквално след 10 минути къщата ви се наводнява."

Той изчисли че около 20 домове в Лофтъс са засегнати – и твърди, че реакцията на Redcar и Съвета на Кливланд е била лоша, тъй като е нямало „никаква подкрепа“.

„Доставянето на торби с пясък седем часа след събитие е просто пълна загуба на време за всички“, каза той.

Времето в Обединеното кралство: Пориви от 78 мили в час удариха Обединеното кралство, докато бурята Антони напои страната с проливен дъжд

Великобритания време: Най-новата прогноза на Sky News

Изображение: Чували с пясък, осигурени от екипи за спешно реагиране

Докато Метеорологичната служба казва, че бурята Антони най-накрая се „отдалечава от Обединеното кралство“, г-н Джоунс-Кинг каза, че селото му е „заседнало в limbo", тъй като отне няколко месеца, за да се възстанови от наводнението, което се случи преди три години.

"Всички просто се карат помежду си, никой не е направил нищо и отново се наводнихме", добави той.

Говорител на общинския съвет на Редкар и Кливланд каза: „Съветът реагира незабавно, когато беше повикан за нуждата от помощ, и екип беше изпратен на мястото рано сутринта. Допълнителни екипи бяха мобилизирани през цялата сутрин, тъй като мащабът на наводнението стана очевиден. водата да избяга и да предоставя помощ на жителите да защитят домовете си."

Усилията за отстраняване на щетите, причинени от бурята Антони, ще продължат няколко дни в Лофтъс.

Лошото време обхваща цялата страна

Това беше първата посочена буря за сезона - носеща пориви до 78 мили в час и 43 мм валежи - половината от обикновено наблюдаваните през целия август.

Паднали дървета блокираха 100 мили от железопътната линия между Ексетър и Пензанс.

Издадена е тревога за опасност за живота, която обхвана югозападните райони на Англия и Уелс, където се съобщава за сериозни смущения в пътищата и железниците. Тези предупреждения вече са отменени.

Метеорологичната служба казва, че неделя ще започне със смесица от слънчево греене и дъжд.

Но може да се усети по-топло време през следващата седмица, като температурите ще се покачат до средата на 20-те до четвъртък.

Метеорологът от Met Office Саймън Партридж каза, че по-добри условия може да има и през втората половина на август.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР