Времето точно преди и след началото на цикъла за много

...
Времето точно преди и след началото на цикъла за много
Коментари Харесай

Край на менструалната болка: 7 решения, които наистина работят

Времето тъкмо преди и след началото на цикъла за доста дами по света е съпроводено с дискомфорт и неприятна болежка. Чувстваш се подута и раздразнителна, летаргично настроена, боли те и всичко, което искаш да направиш, е да легнеш на дивана, да се завиеш и да се сгушиш на топло. 

За огромен % от дамите менструалните конвулсии могат да бъдат много тежки, само че все пак, за благополучие, има няколко метода, с чиято помощ можеш да ги облекчиш сполучливо. 
Какво предизвиква менструална болежка?
Болката по време на цикъл, наричана още и дисменорея, се появява, когато стените на матката се стягат и контрахират. Отделянето на червеникаво-кафявия секрет, който нормално виждаш, кара тялото ви да освобождава простагландини или химикали, които имитират функционалностите на хормон. Именно това обособяване, кара матката да се свива, което притиска кръвоносните съдове към нея, до тях не доближава О2 и точно тази краткотрайна негова липса води до отделянето на биохимичните субстанции, които карат да се/или да не се появят конвулсии. Разбира се, може един месец да се чувстваш извънредно зле, а на идващия да си добре. 

Работещото решение

Менструалните болки в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай не са добре пристигнали. Но когато към този момент са налице, има някои средства, на които можеш да разчиташ, с цел да се оправиш със спазмите и дискомфорта.

- Приложи топлота

Всичко, от което имаш потребност, с цел да облекчиш неприятните болки, е нагряваща поставка или просто най-обикновена бутилка с топла вода, която да сложиш върху корема си. Вземането на гореща вана или душ за по-дълъг интервал също може да помогне за облекчение на болката, появяваща се през първите дни на цикъла ти.

- Спортувай

Сигурно си мислиш, че се майтапим, само че в действителност е по този начин - упражненията може да ти оказват помощ в борбата с неприятната болежка. Причината е, че когато тренираш, тялото ти освобождава ендорфин, за който е известно, че има благотворно въздействие върху болката с много сходния на морфина обезболяващ резултат. Освен това, упражненията поддържат тялото ти интензивно и разрешават верния кръвен поток в него. Редица медицински изследвания са открили, че интензивно спортуващите дами имат в пъти по-малко или никакви менструални конвулсии спрямо други дами. 

- Следвай здравословна диета с високо наличие на фибри и съществени мазнини

Жаждата за " джънк " е позната на всички ни, само че на първо място, тя е резултат от хормоналните промени на естрогена и прогестерона, които понижават. Препоръчително е да ядеш повече плодове и други храни с високо наличие на фибри и есенциални мазнини като броколи, млечните артикули, зеленолистните зеленчуци, соя, сусамовите семена и бадеми, които са богати на калций. Сьомгата, орехите, авокадото, тиквеното и лененото семе съдържат омега-3 мастни киселини, известни със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да оказват помощ за понижаване на мускулните крампи по време на менструация.

- Пий повече вода и се наслаждения на чай от канела и джинджифил

Пиенето на задоволително вода по време на менструацията може да помогне за попречване на дехидратацията на тялото и контролиране на вярното действие на телесните кафези. Консумацията на чаша чай от канела или джинджифил, или и двете, пък може да ти помогне да се пребориш с в действителност неприятни конвулсии по време на месечното си неразположение. Установено е, че чаят от джинджифил служи като противовъзпалително вещество, което понижава болката. Чаят от канела, от своя страна, също има антиспазматични свойства, които могат да оказват помощ за понижаване на болката. 

- Забрави за кафето

Или най-малко това с кофеин и го размени най-малко за тези няколко дни с такова без. Причината е, че кофеинът предизвиква свиване на кръвоносните съдове, което свива матката ти, правейки спазмите по-болезнени. Ако разчиташ на още едно кафе, с цел да победиш следобедния спад в силата си, по-добре хапни лек снак с високо наличие на протеини или направи бърза 10-минутна разходка, с цел да възвърнеш силите си. 

- Менструални болки - медикаменти

Доказано е, че хормонът простагландин предизвиква мускулни контракции и болежка. Нестероидните противовъзпалителни лекарствени средства (НСПВС) са доста ефикасни при менструални болки. Едно от тях е декскетопрофен, дейното вещество в ДЕКО

- ДЕКО

е обезболяващ лекарствен артикул от групата на нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС).се употребява за краткосрочно симптоматично лекуване на остра лека до умерена болежка в мускулите и ставите, при мъчителна менструация (дисменорея) и зъбобол.

• за краткосрочно симптоматично лекуване на остра лека до умерена болежка

• в мускулите и ставите, при мъчителна менструация (дисменорея) и зъбобол

ДЕКО е лекарствен артикул без лекарско наставление за лица над 18 години, за краткосрочно лекуване. Съдържа декскетопрофен. Преди приложимост прочетете листовката! ИАЛ: А0204/10.10.2022 година

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР