Времето определено остава благосклонно и през октомври още се радваме

...
Времето определено остава благосклонно и през октомври още се радваме
Коментари Харесай

Тичането като по-добрата алтернатива на антидепресантите


Времето несъмнено остава благосклонно и през октомври още се радваме на много слънчеви часове. Но студените, мрачни, дъждовни и неприятни дни са неизбежни, както е неминуем и фактът, че те въздействат отрицателно на настроението ни.
 Есенна (зимна) меланхолия, сезонно афективно разстройство и шест метода да се оправим с нея
Реална ли е есенната меланхолия

И по какъв начин да се оправим с нея

И точно при промяна на сезоните и през студените месеци се вижда растеж на депресивните и тревожни положения, които постоянно изискват използването на специфични лекарства, с цел да бъдат овладени. Но учени от Vrije University в Амстердам ни дават една страхотна опция на антидепресантите, която няма противопоказания като тях, а доста спомагателни изгоди.

Проведено изследване с две контролни групи в границите на четири месеца потвърждава, че приемът на антидепресанти и постоянното бягане имат доста сходни изгоди за психологичното здраве. Но везните клонят в интерес на физическата интензивност, тъй като с нея освен се усещаме по-добре, само че и се виждат изгоди като съкращаване на тежестта, понижаване на обиколката на талията и възстановяване на сърдечното здраве.
 Снимка 637370

За съпоставяне антидепресантите имат редица странични резултати, които могат да се показват от повишаване на тежестта и проблеми с кръвното до суицидни мисли. Освен това проучването потвърждава, че тези, които са избрали приема им пред, в края на опита още веднъж се дефинират като по-депресирани от другите, предава Earth.com.

Е, тичането като терапия също има своя минус и това е фактът, че постоянно се случва да не го практикуваме постоянно по една или друга причина, което води до понижаване на положителния ефект. То е обвързвано и с смяна в всекидневието, излизане на открито и среща с хора - фактори, които може да не са приятни на един човек, който е в плен на меланхолия или тревога. И някак наподобява доста по-лесно просто да пием едно хапче всеки ден.
 Ядки против меланхолия - още една изгода от ежедневната им консумация
Още една причина да ядем ядки всеки ден

И по-здрави, и по-щастливи

Независимо кой способ за лекуване ще изберем, не трябва да забравяме, че депресията по никакъв начин не е за подценяване и е по-важно да я лекуваме, било то и с антидепресанти. А пък физическата интензивност е добре постоянно да бъде част от метода ни на живот, тъй като изгодите от нея са както за психологичното, по този начин и за физическото ни здраве.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР