Временно ще бъде преустановено набирането на кандидатури по проекта за

...
Временно ще бъде преустановено набирането на кандидатури по проекта за
Коментари Харесай

Спират временно проекта за смяна на печки

Временно ще бъде прекратено набирането на кандидатури по плана за замяна на старите уреди на дърва и въглища с екологични други възможности за отопление. Заявления ще се одобряват до 31 май 2023 година

Причината е пускане на процедурата за кандидатстване по новия програмен интервал, през който семействата ще имат опция да подават заявки по нов ред и за нов тип отоплителни устройства.

Община Пловдив ще разгласи нови дати за банкет на заявления през месец октомври 2023 година като семействата ще бъдат включени в новата стратегия на Община Пловдив „ За по-чист въздух “, финансирана по Програма „ Околна среда “ 2021-2027 година

През новия програмен интервал жителите още веднъж ще могат да аплайват за замяна на старите устройства на твърдо гориво с различни топлоуреди, измежду които термопомпи, климатици клас А, котли и камини на пелети или дървен чипс.

Пилотно в програмата ще могат да вземат участие и „ енергийно небогати семейства “, които ще  могат да аплайват за монтирането на фотоволтаични системи 4 kW за произвеждане на електрическа енергия за лично ползване, което се равнява на мощността на новите отоплителни уреди. Допустими получатели ще са единствено семейства, които са получавали и ще получават помощи за отопление през идващ отоплителен сезон при спазването на избрани условия, са прекратили изгарянето на дърва и въглища за отопление и са минали на отопление посредством нов електрически топлоуред (термопомпа въздух-въздух).

За разлика от програмен интервал 2014 – 2020 година по новата процедура опцията за газифициране на семействата няма да бъде позволена.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР