Българският бранител Симеон Петров реализира своя първи гол с екипа

...
Българският бранител Симеон Петров реализира своя първи гол с екипа
Коментари Харесай

Симеон Петров с първи гол за Шльонск

Българският защитник Симеон Петров осъществя своя първи гол с екипа на Шльонск (Вроцлав) при триумфа с 4:0 над Краковия, в 32-ия кръг на полската Екстракласа. Футболистът, който е роден във Франция и се състезава като преотстъпен от ЦСКА 1948, съумя да осъществя още във 2-ата минута, след подаване на Петер Шварц, от ъглов удар. Снажният бранител удари топката с глава, сред двама бранители на гостите, оставяйки вратаря беззащитен.

Петров, както и другият българин в състава - Алекс Петков, играха цялостни 90 минути за триумфа на своя отбор, който им усили точките си на 57 и остава на 2 от водача Ягелония Бялисток. До края на шампионата има още два кръга, в които Шльонск приема Радомяк (Радом) и най-после гостува на Раков (Ченстохова). По същото време Ягелония се оправи с Корона (Келце) с 3:0 и държи върха, като им предстоят посещение на Пяст Гливице и домакинство на Варта Познан.

Ерик Еспосито удвои преднината в 34-ата минута, а Пьотър Самиец-Талар оформи класическа разлика в 43-ата. Матеуш Жуковски, две минути преди края, вкара за 4:0, като за него това беше първи гол през сезона.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР