Временно от днес на сръбско-българската граница пътници и товари ще

...
Временно от днес на сръбско-българската граница пътници и товари ще
Коментари Харесай

Сърбия ще обработва пътници и товари временно само на две ГКПП на границата с България

Временно от през днешния ден на сръбско-българската граница пасажери и товари ще обработват единствено Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина - Градина " и Граничен контролно-пропусквателен пункт "Връшка чука ", оповестиха на уеб страницата си от Министерство на външните работи.

Правителството на Сърбия актуализира на 12 март 2020 година със свое решение наредбите, свързани с противопоставяне на разпространяването на заболяването COVID-19. Особено внимание в решението е отделено на режима на работа на гранично-пропускателните пунктове със прилежащите страни.

5 нови случая на ковид в Сърбия

Сърбия затваря краткотрайно 44 Граничен контролно-пропусквателен пункт със прилежащите страни - 7 с Унгария, 10 с Румъния, 2 с Република Северна Македония, 3 с Черна гора, 7 с Босна и Херцеговина, 9 с Хърватия, 3 вътрешни (речни и въздушни), 3 с България - Граничен контролно-пропусквателен пункт Брегово, Граничен контролно-пропусквателен пункт Стрезимировци и Граничен контролно-пропусквателен пункт Олтоманци.

На българските жители, пътуващи от, към или през Сърбия, се предлага да се съобразят с последствията от решението на сръбското държавно управление. Очаква се трафикът да се обслужва доста по-бавно. Мярката се подхваща заради осъществяваните от сръбските гранични и митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт инспекции по отношение на предотвратяването на разпространяването на ковид.

Сърбия също затвори границите си поради ковид

На същото съвещание сръбското държавно управление е прецизирало към този момент съществуващи наставления по отношение на предотвратяването на разпространяването на заболяването COVID-19 в. Всички ограничения влизат в действие от 12 март 2020 година

Във връзка с краткотрайната възбрана за влизане в Сърбия на непознати жители, които са обитавали в Китай, Република Корея и Швейцария, се прецизира, че тя се отнася единствено за лицата, обитавали в провинция Хубей на Китай, град Дегу и провинция Северен Гьонсанг в Република Корея, както и за кантона Тичино в Швейцария. Остава в действие краткотрайната възбрана за влизане в Сърбия на непознати жители, които са обитавали в Италия и Иран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР