Временно изпълняващият длъжността министър на търговията на талибаните Хаджи Нурудин

...
Временно изпълняващият длъжността министър на търговията на талибаните Хаджи Нурудин
Коментари Харесай

Пратеник на талибаните се появи в Пекин на форума Един пояс, един път

Временно изпълняващият длъжността министър на търговията на талибаните Хаджи Нурудин Азизи дойде във вторник в Пекин, с цел да участва на форума " Един пояс, веднъж ", оповестиха от афганистанското посолство, представено от " Ройтерс ".

Пекин се стреми да разшири формалните си връзки с талибанската администрация, откогато американските и други задгранични сили се изтеглиха от страната преди две години. Бедната страна може да предложи обилие от мечтани минерални запаси.

Министерството на външните работи на Китай сподели: " Китай означи, че краткотрайното държавно управление на Афганистан сподели, че се надява да поеме пътя на " Един пояс, веднъж "... и да реализира национална непоклатимост и икономическо развиване допустимо най-скоро ", на въпрос дали предложения Талибаните демонстрираха, че Пекин желае да укрепи връзките си с дипломатически изолираната група.

Азизи ще предложения " огромни вложители " в Афганистан и ще продължи полемиките с китайски публични лица по отношение на проектите за създаване на път през коридора Вахан , тънка, планинска линия в северната част на страната, сподели представител на министерството на търговията.
 Путин идва в Китай за форума
Путин идва в Китай за форума " Един пояс, веднъж "

Първият ден от визитата му е отдаден най-вече на двустранни срещи с негови сътрудници от други страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР