Временната парламентарна комисия по ревизията на управлението през последните 10

...
Временната парламентарна комисия по ревизията на управлението през последните 10
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Комисията по ревизия на управлението изслушва Петя Аврамова

Временната парламентарна комисия по проверката на ръководството през последните 10 години изслушва районния министър в оставка Петя Аврамова.

Аврамова ще бъде изслушана от депутатите по отношение на активността на „ Автомагистрали “ ЕАД, активността на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД и осъществяването на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания.

Заедно с нея на съвещанието участват ръководителят на Пътната организация и шефът на държавната " Автомагистрали ", с цел да отчетат активността на сдруженията.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ЗАСЕДАНИЕТО



В петък министърът на районното развиване в оставка Петя Аврамова си потегли от съвещанието на комисията, която ревизира за възможни нарушавания и злоупотреби от сегашното ръководство, без да отговори на въпросите за активността на държавното сдружение „ Автомагистрали” АД с думите: „ Не искам да вземам участие в този избирателен пиар”.

Дейността на сдружението бе избрана като един от целите за инспекция от комисията, а от Българска социалистическа партия неведнъж са повдигали въпроса за множеството директни възлагания на поръчки, които „ Автомагистрали “ трансферира на други строителни фирми-подизпълнители, с което се заобикаля Закона за публичните поръчки.





Междувременно, прокуратурата е почнала инспекция на изказванията на предприемачите Светослав Илчовски и Иван Ангелов, които бяха изслушани по време на последните две съвещания комисията. Илчовски изясни, че е бил изнудван за пари от ръководещите и доближени до тях предприемачи, а шефът на компания " Градус " Иван Ангелов го упрекна в неистина.



Снимки: Десислава Кулелиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР