Временната комисия по избор на нов тип боен самолет прие

...
Временната комисия по избор на нов тип боен самолет прие
Коментари Харесай

Приеха финалния доклад на комисията Грипен

Временната комисия по желание на нов вид военен аероплан одобри финалния отчет за активността си с 13 гласа „ за “ и 6 „ срещу “, съобщи „ Фокус “.

"Никъде в отчета не е даден отговорът какъв вид военен аероплан е нужен за авиацията. Дали да бъде лек изтребител или доста целеви, дали самолетът да извършва задания по дежурство или да може да прави разузнаване, да дава информация “, съобщи Владимир Тошев от ГЕРБ.

Зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Жельо Бойчев пък уточни, че комисията не може да извърши задачата си като политическа задача. „ Започвам да се блазня дали да не поддържа този отчет. Причината е, че от арбитражен съд към президента Радев се трансформира в арбитражен съд към министър Ненчев “, разяснява той.

Според него българското държавно управление е имало всички пълномощия и отговорности да завърши процедурата за изтребителите, както откри за добре.

„ Като видях по какъв начин се радват от Българска социалистическа партия, че бил отговорен еди кой си министър - говорите за арбитражен съд, а работата на комисията на Народно събрание не е да произнася присъди към хора “, откликна Маноил Манев от ГЕРБ.

„ Като комисия сме задължени да докладваме изводите. Да създадем заключения, а да не формулираме решения, няма да е правилно. Не ни беше сложена задача да наблюдаваме по какъв начин и за какво са променяни коефициенти и параметри. Занимавахме се с политическата страна, по управлението и надзор на процеса “, заключи ръководителят на краткотрайната комисия Емил Христов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР