Временен защитен насип с цел превенция от наводнение изгражда дирекция

...
Временен защитен насип с цел превенция от наводнение изгражда дирекция
Коментари Харесай

Почистени са 60 речни участъка в София

Временен предпазен насип за предварителна защита от наводняване построява дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община.

Насипът е с дължина 250 м и се построява посредством профилирана техника, оповестиха от пресцентъра на Столична община. Предпазният земен насип е изработен на река Искър в кв. “Димитър Миленков “ в София.

С цел предварителна защита от наводнения Столична община продължава почистването речни корита за обезпечаване на тяхната проводимост. В момента се почистват сектори от река Владайска в жк. „ Сердика “, река Банска, река Червена, река Лозянски дол и река Габровница. Досега през тази година са почистени 60 броя речни сектори с обща дължина над 26 км. Премахнати са паднали дървета, клони и боклуци, обезпечена е проводимостта на водостоци и мостове на реките Искър, Владайска, Перловска, Клисурска, Суха река, Аджибарица и други

Работата по почистването на речните корита продължава. Столичната община извършва годишна стратегия, като тази година е осигурила финансиране за почистването на 97 броя речни сектори с обща дължина 45 км.

Извършва се непрекъснато наблюдаване на водните равнища на речните корита на територията на Столична община. Към момента проводимостта в поправените речни корита е естествена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР