Време е за пролетно прочистване, и не, не ви каним

...
Време е за пролетно прочистване, и не, не ви каним
Коментари Харесай

10 детоксикиращи храни, с които да свалите натрупаните през зимата килограми

Време е за пролетно пречистване, и не, не ви каним да сложите гумени ръкавици и да хванете препаратите, четките и парцалите. След дълга зима на мързеливо похапване на дивана с обичаните ви телевизионни сериали и нощни разходки до хладилника евентуално се чувствате натежали и безусловно задръстени.

Време е да преминете на режим детоксикация, или едно малко пролетно разчистване на тялото, с цел да му помогнете да изхвърли насъбраните през последните месеци остатъци. Всеки ден ние абсорбираме отрови под формата на консерванти, пестициди, стимуланти и тежки метали посредством храната, която ядем, водата, която пием, и въздуха, който дишаме. Консумираме прекалено много захар, кофеин и модифицирани храни, като в същото време съвсем не се движим. Към тези фактори би трябвало да прибавим и напрежението в всекидневието ни, който забавя естествената дарба на тялото да се „ самопочиства ”.



Ето и по какъв начин да се преборим с това - прибавете тези 10 храни към вашата диета, с цел да ви оказват помощ да детоксикирате, освежите и хидратирате тялото си - тъкмо в точния момент за пролетта и идното лято.

Джинджифил

Джинджифилът е кралят на пролетното пречистване. Този необикновен корен се употребява в медицината от хиляди години и предлага противовъзпалителни, противоязвени и антиоксидантни дейности. Може даже да се употребява като аналгетик. Пригответе го като чай, като сварите 4-5 тънки резена на доста слаб огън и прибавете лъжица мед.
    View this post on Instagram           
A post shared by TentMeals | Jess Szekely (@tentmeals_expedition_food)

Бадеми

С високото си наличие на мононенаситени мазнини, бадемите сполучливо намаляват равнището на холестерола. Богати още на фибри и протеини, тези вкусни ядки оказват помощ за унищожаване на замърсяванията от червата и балансиране на равнищата на захар в кръвта. Те са цялостни с минерали и витамини като калций, магнезий и витамин Е.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР