Вредните навици, които пречат на щастието ни, понякога могат да

...
Вредните навици, които пречат на щастието ни, понякога могат да
Коментари Харесай

Чуждото одобрение няма да ви направи щастливи

Вредните привички, които пречат на щастието ни, от време на време могат да се трансфорат в нещо напълно естествено за всекидневието ни.

Възможно е даже да не осъзнаваме съществуването им и тогава е даже по-трудно да се отървем от тях. Началото можем да сложим, когато отделим време и се вгледаме в профил в личното си държание и отношение, с цел да можем да дадем старт на следните промени:

Да спрем да бъдем толкоз отрицателни

Социалният психолог и TED преподавател Ейми Къди хвърля повече светлина върху метода, по който езикът на тялото въздейства на метода, по който се усещаме. Според нейните проучвания позицията на тялото и невербалната връзка мощно въздействат на метода, по който останалите ни възприемат.

Какво значи това? Чували ли сте фразата “Ще хванете повече мухи с мед, в сравнение с с оцет ”? Оставяйки зад тила си негативизма, освен че ще се почувствате по-добре, само че ще накарате и близките да гледат на вас с други очи. Това е изключително значимо по време на изявленията за работа, когато имате незабавна потребност да накарате тялото си и мозъка си да имат вяра, че сте уверени и щастливи, а и да покажете на другите, че сте най-хубавият претендент за въпросната позиция.

Какво се случва, когато изглеждате щастливи? Хората желаят да са към вас, да ви бъдат другари и сътрудници, и най-важното – въодушевяват се също да бъдат по-позитивни. Никой не желае да поддържа връзка с човек, който непрестанно търси и акцентира най-лошото във всяка обстановка, а още по-малко – да го има за сътрудник или зависещ.

 3 habits 2

Да спрем да бъдем мъченици

В всекидневието си доста хора вършат взаимни отстъпки с персоналния си живот за сметка на кариерата. Дали е пропускане на обедната отмора, оставане в офиса след работно време или работа за по няколко часа през уикенда, съвсем всеки се е сблъсквал с тях. С какво обаче би ви помогнало парадирането с тях? Със сигурност не сте първите, няма да сте и последните, на които им се е налагало сходно нещо. Ключов фактор е да намерите време за себе си и заниманията си, до момента в който въпреки всичко успявате да растете в кариерата. Ако не можете да го извършите, може би просто е време да промените попрището, защото недоволствата нито ще подобрят, нито ще влошат обстановката.

Да спрем да живеем за непознатото утвърждение

Най-лошото нещо, което можете да извършите, е непрестанно да се нагаждате по отношение на непознатите стандарти. Никога няма да бъдете удовлетворени от себе си и личните си достижения, а в вероятност даже не си заслужава да хабите време и сила. Единственият човек, който живее с последствията от дейностите и решенията ви, сте самите вие. Тогава за какво е нужно да се оправдавате пред някой различен?

Пътят към триумфа стартира сега, в който заявите пред себе си, че не ви е грижа за нереалистичните упования на другите. Имате единствено един живот, тъй че го живейте по своите лични правила.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР