Враца е на път да остане без детско отделение заради

...
Враца е на път да остане без детско отделение заради
Коментари Харесай

Враца е на път да остане без детско отделение

Враца е на път да остане без детско поделение поради всеобщото овакантяване на лекари, съобщи Нова тв.

„ Това е тотален удар за нас, за дечицата ни ”, сподели Савина Генова. Такива са терзанията ѝ, защото разчита на съответна здравна грижа за петте си деца.

„ Няма да давам изявленията! Нали чухте какво ще се случи с отделението ”, съобщи доктор Кети Ценова, шеф на врачанската болница.

„ Д-р Кети Ценова ме уведоми, че предстои закриване на детското педиатрично отделение във Враца ”, уточни регионалният шеф Надя Донкинска.

Обяснението провокира скандал сред кметове на общини от региона и представители на здравни институции.

„ Как може да намалите леглата от 20 на 0?! Това понижение ли е?! Като ми цитирате наредбата, в която написа, че поделение с под 5 кревати няма ”, сподели Орлин Димитров, шеф на РЗИ – Враца.

Оказа се, че и лекари няма. „ Петима от петимата работещи интензивно лекари са подали заявки за овакантяване. В рамките на няколко месеца изтичат предизвестията и няма лекари ”, заяви доктор Бисер Тодоров, педиатър и член на УС на БЛС.

Засега решението е децата от цялата област да бъдат транспортирани до София с линейка на Спешния център. „ Вие знаете ли какво е да транспортираш дете на 100 км в тежко, сериозно положение за живота ”, попита доктор Галина Лещарска, шеф на Спешния център.

Ако възникне сходен случай, пътят до София ще се удължи поради ремонта на основен път Е 79. Очаква се идната седмица в казуса да се намеси Министерство на здравеопазването, защото страната е притежател на контролния пакет с 85% от акциите на болничното заведение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР