Вратарят на Пирин (Благоевград) Янко Георгиев записа 150 мача в

...
Вратарят на Пирин (Благоевград) Янко Георгиев записа 150 мача в
Коментари Харесай

Янко Георгиев: Няма да треперим за оставането си в елита, добрите резултати за Пирин предстоят

Вратарят на Пирин (Благоевград) Янко Георгиев записа 150 мача в българската Първа футболна лига. Юбилейната му среща обаче приключи с проваляне с 0:1 от Левски при гостуването на стадион " Георги Аспарухов ". Но 33-годишният пазач няма от какво да се срами, защото избави доста изстрели към вратата си. И капитулира само при удара на Роналдо в 70-ата минута.

" По принцип не съм човек, който следи статистиката и не си броя нито мачовете, нито сухите мрежи. Вчера преди началото на срещата разбрах, че ще изиграя своя мач номер 150. Така че съм отишъл на " Герена " не с цел да върша върхове, а с цел да оказа помощ на тима да си тръгне с точки ", споделя вратарят в изявление за Българска телеграфна агенция.

Преди да стигне до тази кота в кариерата си, Георгиев е носил екипите на ФК Черноморец 1919 (Бургас), на съгражданите от Нефтохимик Бургас, на Септември София, Ботев (Пловдив) и Царско село (София).
 Николай Бодуров е с тежка травма
Николай Бодуров е с тежка травма

Има скъсани връзки

" 150 мача в Първа лига? Радвам се, в действителност. На първо място желая да благодаря на всички клубове, които са ми дали опция да ги натрупам тези срещи. Не ги помня всичките. Разбира се, има такива, за които не желая да се сещам. Има и такива, които са ми благ спомен. Фокусирам се върху позитивното. В персонален проект си поисквам да съм здрав, както и околните ми хора, а идващите ми мачове да са по-силни от този през вчерашния ден ", добавя индивидът под рамката на " орлетата ".

Откакто е в Благоевград, два пъти влиза в тима на кръга, а също по този начин предходната година направи и серия от пет следващи мача без позволен гол. Макар и от Бургас, Янко Георгиев се усеща в свои води на стадион " Христо Ботев " в Благоевград. И всичко му харесва. И атмосферата в съблекалнята, и управлението, и треньорите, и почитателите.

" В интерес на истината, в съблекалнята на " Христо Ботев " ме одобриха доста добре. И момчетата, и треньорите. Работим много крепко. Ръководителите също са млади и съвременни, сполучливи хора. Пирин го чака положително бъдеще, в това съм убеден ".

" Публиката в Благоевград е известна като много сериозна, само че това си има пояснение. Хората схващат играта и имат право на искания. Аз обаче не съм усетил да са сериозни към мене, в противен случай - позитивно е отношението, и то доста. В града ме поздравяват, когато ме срещне някой почитател. Аз също употребявам опцията да им благодаря за положителното отношение, както и за поддръжката им към тима. Сигурен съм, че почитателите ще бъдат още веднъж нашият 12-и състезател и с тяхната помощ от трибуните ще реализираме доста положителни резултати ".

Но през този сезон орлетата са единствено с 2 точки от първите пет мача. Янко Георгиев обаче имо пояснение за този старт.

" Направи се замяна в тима. Излязоха доста рутинирани хора и влязоха млади, много по-неопитни, 5-6 индивида. Треньорът ни Краси Петров пристигна безусловно дни преди началото на сезона. Той си има негови визии и условия за играта. Трябва си време да се напасне тимът към неговата футболна философия ".

" И поради тези фактори, надали някой е очаквал да стартираме с пет следващи победи, а и имахме сложни гостувания. Както споделих, би трябвало ни време. И съм сигурен, че хубавите неща предстоят за тима. Като класиране мога да кажа, че тимът няма да трепери за оставането си и моята прогноза е след постоянния сезон да бъдем в битката за систематизиране на местата от 7-о до 10-о ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР