Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер ще пропусне старта на

...
Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер ще пропусне старта на
Коментари Харесай

Нойер ще пропусне старта на новия сезон в Бундеслигата

Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер ще пропусне старта на новия сезон в Бундеслигата. Шампионите на Германия започнаха подготовка през днешния ден с новите попълнения Рафаел Герейро и Конрад Лаймер, само че без Нойер.

" Началото на шампионата и Суперкупата са прекомерно амбициозна цел за него. Просто се нуждаем от самообладание поради сериозността на травмата ", сподели старши треньорът Томас Тухел пред кореспонденти при започване на подготвителния лагер в Бавария.

Тухел удостовери, че Нойер ще пропусне азиатското турне на Байерн от 24 юли до 3 август с мачове в Япония и Сингапур и ще стартира постепенно да тренира с тима по-късно.

Thomas Tuchel: " Matthijs is still doing individual training. He will start team training right after the training camp and go to Asia. Manuel Neuer will still train individually. The plan is that he won't travel to Asia, but will then be partially integrated with the team "
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia)
Първият формален дуел на Байерн е за Суперкупата на Германия на 12 август против носителя на купата на страната Република България Лайпциг. Баварците откриват сезона в Бундеслигата седмица по-късно като посетител на Вердер Бремен.

Капитанът на Байерн и на Германия Нойер не е играл, откогато получи фрактура на подбедрицата при случай със ски през декември. Първоначално той планираше да бъде подготвен за началото на сезона.

37-годишният Нойер тренира самостоятелно от началото на седмицата, както и бранителят Матайс де Лихт, който получи контузия на прасеца предишния месец по време на уговорките си с националния отбор на Нидерландия, само че съгласно Тухел ще бъде здрав след няколко дни.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Ива Кръстева
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР