Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген, пристигнал в тима през

...
Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген, пристигнал в тима през
Коментари Харесай

Тер Стеген: Обмислях дали да напусна Барселона заради конкуренцията с Клаудио Браво

Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген, дошъл в отбора през 2014 година, призна, че е обмислял да напусне поради конкуренцията с Клаудио Браво, който тогава беше първи избор на наставника по това време Луис Енрике. Както е известно, в първите си два сезона в тима Тер Стеген беше титуляр в Шампионската лига и Купата на краля, само че не и в Ла Лига.

“И двамата с Клаудио успяхме да се оправим добре със обстановката. Той е огромен вратар, който си заслужи титулярното място тогава. Треньорът нямаше потребност да го сменя, тъй като разполагаше със пазач за шампионата, който сподели добра игра. Разбира се, започваш да обмисляш бъдещето си, тъй като да играеш футбол е най-важното нещо. Нямаше да е по-добре, в случай че треньорът беше споделил: “Ще играеш в шампионата, а Браво в другите турнири”. Не желаех това и през 2016 година бях в обстановка, в която трябваше да мисля върху това дали да напусна Барса. Клубът беше наясно от самото начало. Клаудио и аз намерено декларирахме, че обстановката не ни харесва. Има миг, в който това към този момент не е търпимо. След това клубът ясно взе решение, което беше в моя изгода. Смятам, че до момента съм се отплатил за това”, показа Тер Стеген пред DAZN и Goal.com.
Marc-Andre ter Stegen has revealed that he considered leaving Barcelona in 2016 https://t.co/HwX5MfqCR5
— Goal News (@GoalNews) March 1, 2019 В последна сметка, чилиецът беше продаден на Манчестър Сити през лятото на 2016 година, а немският национал се трансформира в корав титуляр на “Камп Ноу”, записвайки 46 мача за клуба в последвалия сезон. “Прекрасно е в Барселона. Обичам града. Съпругата ми също е щастлива. Разполагаме с всичко, от което се нуждаем. Разбира се, от време на време ми липсва фамилията, само че то постоянно може да ме посети. Имам контракт за още три сезона. След това какво ще бъде, не мога да кажа в този момент. Но това, което мога да заявя, е, че ми харесва сегашната обстановка, както и да излизам на терена всеки ден”, добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР