„Връщайки се от Киев, премиера каза, няма да изпращаме оръжия,

...
„Връщайки се от Киев, премиера каза, няма да изпращаме оръжия,
Коментари Харесай

Валерия Велева: Днешното решение на депутатите ще бъде политически театър


„ Връщайки се от Киев, премиера сподели, няма да изпращаме оръжия, от нас не желаят оръжия, ще ремонтираме остарялата им техника. Оттук нататък въпросът е тази техника по какъв начин ще бъде събрана, по какъв начин ще пристигна до България, по какъв начин ще я ремонтираме “, разяснява журналистът Валерия Велева в предаването „ Тази заран “.

По думите й не е належащо съвещание на Народното събрание, тъй като това е в пълномощията на министерство на защитата и даже не е належащо привикване на съвещание на Министерски съвет.

Според нея съвещанието на Народното събрание е безусловно безпредметно. „ По силата на българската Конституция Народното събрание може да заседава, да вземе решения за изпращане на войски или за приемане на непознати войски. В момента ние не сме в подобен проблем, какво, каквото и да решат през днешния ден депутатите, то ще бъде просто единствено един политически спектакъл “

„ Посещението на българската делегация в Украйна е било да „ занимаваме Зеленски по време на война да даде формула на Кирил Петков и сие по какъв начин да спасяваме Нинова и цялата й партия, която работи намерено в поддръжка на Москва “, счита Иван Сотиров – някогашен зам.-председател на Съюз на демократичните сили.

Според него също няма смисъл за такова нещо да се събира Народното събрание, само че по думите му има няколко въпроса, които стоят със страшна мощ.

„ Първо ремонтирането на тежковъоръжени е по-опасно, в сравнение с да изпратиш картечници и някакво друго вид леко въоръжение, амуниции. Кога ще се ремонтира, по кое време ще бъдат доставени тези машини, какъв брой време ще се ремонтират? “, попита той.

По думите му обединението е имала късмет да се „ откачи “ с достолепие от наличието на Нинова, тъй като съгласно него тя шантажира едно болшинство от близо 200 депутати в Народното събрание.

„ Според мен това съвещание на Народното събрание е значима, а тъй като тезата за това по какъв начин България би трябвало да е неутрална, в действителност прекомерно дълго доминираше българския публичен живот “, уточни политологът Христо Панчугов.

„ България освен не може да е неутрална към този момент в тази обстановка, за какво е належащо ние да станем част от огромния диалог за това по какъв начин ще наподобява Европа даже след този спор “, изясни той.

„ Ако ние не забележим осмисляне на метода, по който това ръководство се държи във връзка с тематиката Украйна, в действителност всяка последваща рецесия, която следва, ни слага пред същия въпрос за тематиката за неутралитет “, означи Сотиров.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР