Връщането на учениците от 1 до 4 клас в училищата

...
Връщането на учениците от 1 до 4 клас в училищата
Коментари Харесай

МОН: Връщането на учениците от 1 до 4 клас в училищата ще бъде обявено поне два дни предварително

Връщането на учениците от 1 до 4 клас в учебните заведения ще бъде оповестено най-малко два дни авансово, с цел да може родителите и учителите да се приготвят, оповестиха от Министерството на образоването и науката. По-рано денем стана ясно, че е малко евентуално присъственото образование за тези възпитаници да  бъде възобновено в понеделник, както бе обявено в началото, а крайната обсъждана дата е 8 ноември, в случай че не бъде въведен локдаун.

От просветното министерство показват, че връщането в учебно заведение ще стане при обезпечаване на оптимално безвредна среда - с гратис тестване на учениците, които не са преболедували или имунизирани (ако са над 12-годишна възраст), и имунизиране, документ за преболедуване или гратис тестване на техните учители. Тази система е сполучливо въведена в цяла Европа, акцентират от МОН.

Родителите ще имат избор - да дадат единодушие тяхното дете да бъде тествано и да учи присъствено, или да остане в къщи и да учи онлайн.

Към този миг не може да се уточни точна дата, на която децата още веднъж ще влязат присъствено в час. Преди това да се случи е належащо здравните специалисти да дефинират теста, който ще се ползва при децата и време за доставката му в образователните заведения.

От типа тест ще зависи организацията на самото тестване. Тя ще бъде написана в заповед на министъра на образованието и науката. Работна група с специалисти от министерствата на образованието и  на опазването на здравето и обществените сътрудници към този момент работи върху разнообразни разновидности за осъществяване на процеса. Учителите и родителите ще бъдат осведомени авансово с всички елементи.

По данни на Министерството на здравеопазването до момента са имунизирани близо 39 на 100 от учителите и съвсем 5 % от учениците. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР