Враговете на Русия се опитват да използват драматичната ситуация в

...
Враговете на Русия се опитват да използват драматичната ситуация в
Коментари Харесай

Путин на заседанието за размириците в Дагестан: САЩ и сателитите им сеят кървав хаос по целия свят

Враговете на Русия се пробват да употребяват трагичната обстановка в Близкия изток и други районни спорове за дестабилизация и ерес на нашето многонационално и многоконфесионално общество. За задачата те употребяват най-разнообразни средства - неистини, провокации и технологии хитри технологии на психическа и осведомителна експанзия.

Това съобщи президентът Владимир Путин на свиканото от него екстрено заседание за бередиците в Дагестан и напрежението в Близкия изток.

Както ни пръв писа, нощес избухнаха безредици в дагестанската столица Махачкала, при които антиизраелски надъхана навалица атакува летището за да залови и тероризира идващи със аероплан от Тел Авив евреи. При конфликтите с органите на нареждам бяха ранени петима цивилни и деветима служители на реда. Обстановката бе овладяна след намесата на спецчастите за битка с всеобщите вълнения от ОМОН. Арестувани са 60 души, други 150 са разпознати и се търсят.

В тазвечершното съвещание участваха най-висшите държавни ръководители - шефовете на всички силови ведомства, на двете камари на Народното събрание, министър председателят Мишустин, външният министър Лавров, военният министър Шойгу, зам-председателят на Съвета по сигурността Дмитрий Медведев.

Вижте главните тезиси в изказването на Владимир Путин:

- Събитията в Махачкала са инспирирани и през обществените мрежи, не на последно място от територията на Украйна посредством агентурата на западните спецслужби.

- Русия е един от водачите на справедливия развой за създаване на многополярен свят и за това се бори и на бойното поле. Но Съединени американски щати желаят да разделят Русия от вътрешната страна, да я отслабят и до посеят ужас в обществото.

- Отговорните ведомства би трябвало да вземат твърди и своевременни ограничения за отбрана на конституционния строй на РФ, правата на жителите и междурелигиозното единодушие.

- Ситуацията в Близкия изток се употребява от " геополитическите кукловоди " за користни цели, " Съединени американски щати и техните спътници извличат облаги от арабо-израелския спор ". На Съединени американски щати не им е необходим постоянен мир в Светите земи.

- Съединени американски щати отслабват и губят своите позиции, " американският свят " остава в предишното.

- Нищо не може да оправдае бомбардировките против стотици хиляди почтени жители в Газа, които няма къде да избягат от смъртоносния огън.

- Когато гледаш окървавените и починалите деца, по какъв начин страдат дами, старци, по какъв начин гинат медици, естествено юмруците се свиват, а сълзите напират в очите. Но не би трябвало да се ръководим от страстите, належащо е действително да оценяваме кой стои зад нещастието в Близкия изток — Съединени американски щати и техните спътници. Те стоят зад споровете в Украйна и други райони по света, те провеждат смъртоносния безпорядък, който им е преференциален. Сега стана явно, че тези поръчители работят намерено и безочливо.

- Западът отхвърля опитите за неотложно прекъсване на огъна в Газа, на нападки и тормоз е подложена даже позицията на Организация на обединените нации.

- Тези, които фактически са на страната на правдата и справедливостта, които се борят със злото, с расизма и неонацизма, поощрявани от Запада, се борят на фронта под Донецк, Авдеевка, при Днепър. Това са нашите бойци и офицери. Там се взема решение ориста на Русия, а и на целия свят, включително и бъдещето на палестинския народ.

- Трябва да разбираме къде е коренът на злото, къде е оня паяк, който се пробва да хване в мрежата си цялата планета и да реализира нашето стратегическо проваляне на бойното поле. Използва заблудените в продължение на десетилетия украинци за задачите си.

- Ключът към решаването на спора в Близкия изток е основаването на суверенна, пълноценна Палестинска страна.

- Колкото по-силна и сплотена е Русия, толкоз по-добре ще защитим ползите си и ползите на страните, които станаха жертви на колониализма.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР