Врачанският окръжен съд наложи днес най-тежката мярка за неотклонение „задържане

...
Врачанският окръжен съд наложи днес най-тежката мярка за неотклонение „задържане
Коментари Харесай

Черни облаци надвиснаха над мъжа, запалил спящата си жена

Врачанският областен съд наложи през днешния ден най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 52-годишния мъж от врачанското село Три кладенци, който заля с бензин и възпламени 42-годишната си жена, до момента в който спи. След малко повече от денонощие дамата умря в „ Пирогов”, съобщи Нова телевизия.



Още на този стадий се регистрира фактът, че запалването е било съзнателно и е осъществено по изключително непосилен за убитата метод. За това закононарушение Наказателният кодекс планува едно от най-тежките санкции – „ отнемане от свобода” от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, безапелационни са магистратите.



След като проучва събраните досега доказателства, Врачанският областен съд реши, че може да се направи обосновано съмнение, че той е причинителят на закононарушението и го остави за непрекъснато в ареста. Налице са и други две рискове, които постановат определянето на тази най-строга мярка – обвиненият да извърши закононарушение и да се укрие.

Определението на Окръжния съд във Враца не е дефинитивно и може да бъде обжалвано в тридневен период пред Апелативния съд в София.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР