Врачанският окръжен съд днес постанови ефективна присъда от 4 години

...
Врачанският окръжен съд днес постанови ефективна присъда от 4 години
Коментари Харесай

4 години затвор за шофьор, убил учителка на пътя във Враца

Врачанският областен съд през днешния ден постанови ефикасна присъда от 4 години затвор при първичен общ режим за подсъдимия Дейвид. Д. Той бе приет за отговорен в това, че през ноември м. година във Враца с лек автомобил „ Ауди ” карал в град със скорост от 70 км/ч. С колата си блъснал пресичащата погрешно учителка Цветана Цекова, като я умъртвил на място.

След злополуката водачът избяга и се скри от органите на реда, само че дни по-късно бе хванат. Намерена бе и колата му, която скрил край врачанско село. Заловеният бе упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност.
 
По искане на подсъдимия и неговата отбрана делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване като Дейвид призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с една трета.

Първоначалното наказване, несъмнено от съда за това закононарушение е 6 години отнемане от независимост, което след редукцията дефинира наложеното наказване да е 4 години затвор.Съдът приведе в осъществяване напълно и друго наказване отнемане от независимост за период от пет месеца, наложено на подсъдимия по друго дело на районния съд във Враца, което той ще би трябвало да изтърпи също при първичен общ режим.

Подсъдимия бе лишен от право да ръководи автомобил за период от седем години от влизане на присъдата в действие. Освен това бе наказан да заплати по 9 950 лева на трима близки на починалата жена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР