Врачанският митрополит Григорий ще участва в будителска работилница, посветена на

...
Врачанският митрополит Григорий ще участва в будителска работилница, посветена на
Коментари Харесай

Врачанският митрополит Григорий ще участва в будителска работилница, посветена на Св. Софроний Врачански

Врачанският митрополит Григорий ще взе участие в будителска работилница, отдадена на Св. Софроний Врачански, която ще се организира на 22 юли /понеделник/ от 10 часа в Регионална библиотека „ Христо Ботев “ - Враца.
С благословението на митрополита библиотеката провежда три будителски работилници за детско творчество. Ателиетата имат за цел да подкрепят децата да приготвят своите произведения за присъединяване в състезанието, отдаден на небесния настойник на епархията. Конкурсът е за литература и изобразително изкуство и е на тематика „ Св. Софроний Врачански – ослепителен нравствен образец от предишното към сегашното и бъдещето “. Той се провежда по самодейност на Врачанската митрополия взаимно с регионалната администрация и Регионалното ръководство на образованието. Поводът за състезанието са три годишнини, свързани със Св. Софроний Врачански - 280 години от рождението му, 225 години от ръкоположението му за свещеник и 55 години от канонизацията му за светец.
Първата будителска работилница отвори порти на 8 юли. Последното ателие ще се състои на 5 август. Крайният период за присъединяване в състезанието, отдаден на светеца-будител и покровител на епархията, е 1 септември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР