Возенето в такси е свързано с рискове от зараза в

...
Возенето в такси е свързано с рискове от зараза в
Коментари Харесай

Как да намалите риска от заразяване с COVID-19 в такси

Возенето в такси е обвързвано с опасности от болест в изискванията на пандемията от новия ковид, само че те могат да бъдат понижени, като пасажерът седне диагонално от водача и при опция отвори прозорците, заяви в. Mail of Sunday.

Важно е също да се почистват дръжките на вратите и другите повърхности, както и всички в автомобила да носят маски.

Съветът е на Катрин Ноукс, професор по машинно инженерство с опит по динамичност на флуидите.

Новият ковид SARS-CoV-2 се носи в микроскопичните капчици, които се изпускат даже при дишане и диалект. Симулации демонстрираха, че в колите те могат да се натрупат до рискови равнища единствено за 15 минути, в случай че прозорците са затворени. Най-ефикасно за предотвратяване е да бъдат отворени всички прозорци в автомобила, само че през зимата това не е допустимо. Ако бъдат отворени два прозореца рискът от болест отново понижава доста.

Най-добре е пасажерът да седне по диагонал от водача и да отвори задния прозорец зад лидера и предния от своята страна. При това състояние се основава въздушен поток, който е като преграда сред водача и пасажера.

Носенето на маска в толкоз лимитирано пространство е наложително, като тя би трябвало да бъде поставена вярно и върху носа, както и да прилепва добре на лицето.

Пътниците не би трябвало да се тормозят преди да се качат в автомобила да почистят сами с дезинфектант постоянно докосваните повърхности, които ще са покрай тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР