Войските на НАТО увеличиха патрулите в Косово заради нарастването на

...
Войските на НАТО увеличиха патрулите в Косово заради нарастването на
Коментари Харесай

НАТО увеличава патрулите в Косово, Москва подсилва военните бази в Сърбия

Войските на НАТО усилиха патрулите в Косово поради повишаването на напрежението, каквото не е следено от десетилетие, оповестява „ Политико “. прелитаха граничния район през уикенда.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг беседва с водачите на Сърбия и Косово през последните дни и прикани двете страни да „ проявят въздържаност и да се върнат към разговора “.
 Сърбия ще търси помощ от НАТО поради ескалацията в Косово Сърбия ще търси помощ от НАТО поради ескалацията в Косово
Сърбия ще потърси помощ от НАТО и Международните сили за поддържане на мира в Косово /КФОР/ да пазят живота и имуществото на сърбит...

Москва от своя страна също ускорява наблюдението: посланикът на Русия в Белград обиколи военните бази през уикенда със сръбския министър на защитата. Подобно на Сърбия, Русия не признава Косово и Европейски Съюз става все по-загрижен от задълбочаването на съюза сред държавното управление на сръбския президент Александър Вучич и Москва, написа „ Политико “.

Напрежението се разрасна през последните дни на границата сред Сърбия и Косово. Всичко стартира от регистрационните табели на коли в Косово, само че както наподобява, нещата стават доста по-дълбоки. Косово изисква от сръбските водачи да купуват краткотрайни табели, откакто преминат границата, като реципрочна мярка на сходно предписание, прилагано от Сърбия. Етническите сърби в Косово са гневни и блокираха граничните пунктове през уикенда.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сега е в района, гостувайки в Подгорица, Прищина и Белград през днешния ден и в Сараево в четвъртък, на срещи с шестте сътрудници от Западните Балкани преди срещата на върха идната седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР