Войници в Беларус са започнали съвместни военни маневри с бойци

...
Войници в Беларус са започнали съвместни военни маневри с бойци
Коментари Харесай

Беларус започва съвместни военни маневри с бойци на Вагнер

Войници в Беларус са почнали взаимни военни маневри с бойци от съветската наемническа група " Вагнер " в град Брест до границата с Полша . Това заяви в четвъртък Министерството на защитата на Беларус.

Изявлението идва ден откакто създателят на " Вагнер " Евгений Пригожин се появи във видеоклип в Беларус. В него той приветства бойците си и споделя, че те ще оказват помощ за превръщането на армията на страната във втората най-хубава в света.

" В продължение на една седмица подразделенията за специфични интервенции дружно с представители на компанията [Вагнер] ще отработват подготвителни и военни цели на Бресткото военно поле ", написа беларуското министерство.

До сряда не беше ясно къде се намира Пригожин, който оглави протест на наемническата група в края на юни. Тогата те окупираха съветския град Ростов на Дон и се насочиха към Москва, а скоро по-късно беше реализирано съглашение с Кремъл с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко. Тогава той се съгласи да одобри войските на " Вагнер " и техния водач в Беларус.

Дни след изказването на Лукашенко в източното село Цел стартира да се появява палатков лагер. Анализ на сателитни фотоси, изработен от Skhemy (Схеми), проверяващ план, управителен от Радио Свободна Европа (RFE/RL), пресмята, че наоколо до палатковия лагер има най-малко 485 транспортни средства .

Отрядите на " Вагнер " изиграха основна роля при завземането на украински територии от съветска страна. Участието им беше основно при сраженията при град Бахмут, които продължиха 10 месеца и приключиха с съветска победа.

По думи на Пригожин " Вагнер " има 25 000 бойци. Този брой обаче не е доказан.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР