Войната в Украйна - в Харков започна разследавне на евентуално

...
Войната в Украйна - в Харков започна разследавне на евентуално
Коментари Харесай

Утре Украйна и Русия ще подпишат споразумение за износа на зърно в Истанбул

Войната в Украйна - в Харков стартира разследавне на вероятно съветско военно закононарушение след обстрел на града през вчерашния ден, при който починаха трима души. Други трима починаха, а още 19 са ранени при нова съветска офанзива против града тази заран.

Англия ще изпрати огромен брой артилерийски пускови установки и над 1600 противотанкови оръжия на Украйна като част от най-новата доставка на западни оръжия за подкрепяне на отбраната на тази страна против Русия. Това съобщи английският министър на защита Бен Уолъс.

Обединеното кралство към този момент е доставило на Украйна редица типове военно съоръжение, в това число съвсем 7000 противотанкови оръжия, хиляди ракети и бронирани военни машини, а също по този начин е провело и образования на украински бойци.

Русия и Украйна ще подпишат на следващия ден следобяд в Истанбул съглашение за експорт на зърно , заяви турското президентство.



Руският външен министър Сергей Лавров заяви за промененени военни цели на Москва в Украйна .

" По време на договарянията в Истанбул географията беше една. Сега географията е друга. Далеч не става дума единствено за Донецката и Лугансата национални републики, а и херсонската и запорожката области и ред други територии ", сподели Лавров.

Русия не може да разреши на украинския президент или на " който и да пристигна на негово място " да заплашва територията ѝ със системи с по-голям обхват на деяние, изясни Лавров. Съединени американски щати и Русия не договарят за Украйна, разгласи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Няма публични руско-американски контакти във връзка с Украйна. Техническите въпроси се разискват по дипломатически канали, посредством нашите посолства в Москва и Вашингтон. "

Междувременно - диекторът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс съобщи, че. Изявлението е на фона на медийни спекулации за здравето на съветския президент. Кремъл удостовери, че Путин се усеща добре. Бърнс приказва за здравето на Путин на конгрес за сигурността в щата Колорадо.

" Няма данни съветският президент да е неустойчив или в неприятно здравословно положение ", сподели Бърнс и даже се пошегува, че Путин изглеждал " прекомерно здрав ". Бърнс е работил като дипломат в Москва и е следил и работил с съветския водач повече от две десетилетия.

Според шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ, Путин е уверен, че ориста му е да възвърне Русия като велика мощ. Вярвал, че ключът към това е да се сътвори още веднъж сфера на въздействие в съседство с Русия, а това не можело да стане без надзор над Украйна. Според Централно разузнавателно управление на САЩ, към 15 000 съветски военни са починали, откогато Москва нахлу в Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР