Войната в Украйна е вече световна война, каза Папа Франциск

...
Войната в Украйна е вече световна война, каза Папа Франциск
Коментари Харесай

Папата исторически: Ние вече сме в Трета Световна война

" Войната в Украйна е към този момент международна война ", сподели Папа Франциск в извънредно изявление за швейцарската социална телевизия RSI по случай десетгодишнината от неговия понтификат. Интервюто ще бъде излъчено в неделя. Част от него разгласиха италиански медии.

Разговорът визира разнообразни страни от живота на Папа Франциск. Попитан за войните по света, той споделя, че " тази сега е международна война почнала на части ".

" Всички велики сили са заплетени. Бойното поле е Украйна. Всички се бият там. Това кара човек да се замисли за оръжейната промишленост. "

По тази ос експерт му обяснил, че " в случай че не се създават оръжия за една година, казусът с глада по света ще бъде решен ".

На въпроса какво би споделил на Путин, в случай че го срещне в този момент, папа Франциск дава отговор:

" Бих приказвал с него толкоз ясно, колкото приказвам обществено. Той е просветен човек " и напомня по какъв начин на втория ден от войната бил подготвен да отиде в Москва, стига Путин да му остави прозорец за договаряния.

" Лавров ми писа, че не е моментът, като ми благодари ", прецизира папата и акцентира, че Путин знае, че той е разполагаем с пояснението:

" Но там има имперски ползи, освен на съветската империя, само че и на империите от други места. На империята е присъщо да слага нациите на второ място “.

ТЕМА преди 43 минути 700 преди 1 ден 1304 преди 2 дни 2079
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР