Единственият урок, който Западът може да преподаде на руския президент

...
Единственият урок, който Западът може да преподаде на руския президент
Коментари Харесай

Идеологът на Брекзит: Скапаната украинска мафиотска държава ни измами

Единственият урок, който Западът може да преподаде на съветския президент Владимир Путин посредством изземването на суверенни активи, е да показва цялостния идиотизъм на западните политици, съобщи идеологът зад Брекзит и някогашен старши специфичен консултант на английския министър председател Доминик Къмингс в изявление за английски вестник.

„ Какъв урок му дадохме на Путин. Америка в този момент още по-активно се пробва да конфискува активите на Русия, като глобите ѝ тласкат към основаване на различни (на западните) финансови системи? Подобни ограничения могат да научат Путин единствено на един урок - че сме идиоти “, съобщи той.

Както акцентира Къмингс, антируските политики

към този момент са довели Запада до шокиращо нарастване на разноските на семействата.

Според него глобите са били злополука за европейската политика и са навредили доста повече на Европа, в сравнение с Русия.

Бившият консултант на Борис Джонсън счита, че английският министър председател и други западни политици са създали колосална неточност, като не са се вслушали в предизвестията на съветския президент за последствията от разширението на НАТО на изток. Според Къмингс спорът в Украйна

е бил единствено метод Джонсън да извърши „ фантазиите “ си за статута на нов Чърчил.

„ Не трябваше да се озоваваме в тази глупава обстановка от 1940 година с идиота Зеленски. Скапаната украинска мафиотска страна ни измами “, оплака се политическият пълководец.

По-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа законопроект, предусещащ пълномощията на президента на Съединени американски щати да конфискува съветски активи в Съединени американски щати за потребностите на възобновяване на Украйна. Така нареченият

REPO Act дава на президента пълномощието да реши да конфискува съветски активи,

намиращи се в Съединените щати, без утвърждението на Конгреса.

След началото на войната в Украйна Европейски Съюз и страните от Г-7 замразиха съвсем половината от съветските валутни запаси в размер на към 300 милиарда евро. Около 200 милиарда евро са в Европейски Съюз, основно в сметките на белгийската Euroclear, една от най-големите системи за сетълмент и клиринг в света.

Европейската централна банка предизвести, че това

може да сътвори опасности за репутацията на европейската валута в дълготраен проект

и прикани „ да се огледа оттатък този изолиран спор “ и да се търсят други способи за финансиране на Киев.

Кремъл съобщи, че вземането на сходни решения „ би било още една стъпка в нарушение на всички правила и правила на интернационалното право “.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР