Войната сварва украинската журналистка и бесарабска българка Мария Плачкова на

...
Войната сварва украинската журналистка и бесарабска българка Мария Плачкова на
Коментари Харесай

Да избягаш от войната: Журналистката Мария Плачкова от Одеса

Войната сварва украинската журналистка и бесарабска българка Мария Плачкова на работа в малкия екран в Одеса, а идващите дни прекатурват целия ѝ доскорошен живот.

След като прекарва известно време при родителите си в село Чушмели, покрай Болград, Мария взима решение да изчака края на войната отвън родината си. Пристига в България преди седмица при свои другари. Продължава обаче да мечтае, че напълно скоро ще може да се завърне в Одеса.

" От мен войната открадна не толкоз доста, да- лиших се от предходния си метод на живот. Но има хора, от които войната открадна прекомерно доста - животите, фамилиите им, родните им места. Аз няма по какъв начин да пребивавам умерено до момента в който там се случват тези неща. " - споделя Мария в студиото на " Денят стартира "

Сега Мария Плачкова ще оказва помощ на сътрудниците си в Българска национална телевизия, следейки събитията в Украйна.

" Имам сътрудници, които изгубиха животите си. Знам за едно момче от родното ми село, да вземем за пример - през вчерашния ден го докараха. Страшно е,когато това се случва в твоето обграждане. Тогава разбираш, че това не е единствено от екрана, а се случва в действителност към теб. " - споделя тя.

Мария обаче продължава да има вяра, че напълно скоро всичко ще свърши. Вяра и вяра, типични за множеството хора в Украйна, споделя тя.

" Има огромни очаквания и религия. Това са нещата, които ни държат - вярата, вярата, че всичко ще завърши, че ще бъде положително, че Украйна ще продължи като самостоятелна, мощна и красива страна. " - споделя Мария

От ефира на " Денят стартира " тя благодари на всички българи, които са подали ръка на нея и сънародниците ѝ.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР