Днес нито един от украинските бежанци, които са в хотели

...
Днес нито един от украинските бежанци, които са в хотели
Коментари Харесай

Качиха ли се бежанците на организирания транспорт във Варна?

Днес нито един от украинските бежанци, които са в хотели край Варна, не отпътува с проведения от страната превоз, с цел да бъде настанен в бази навътре в страната. Някои от тях подават заявки, че се отхвърлят от краткотрайната протекция и споделят, че ще изоставен страната.

" До последно никой не дава информация. В планината пенсионери и хора с увреждания не могат да отидат. На тях би трябвало да им се намерят места тук. Нашият случай беше подобен, ние намерихме място във ведомствена база ", съобщи Мария Косенко.

" Отказвам се от краткотрайната отбрана, отивам в друга страна да пребивавам, отивам в Полша, там има повече благоприятни условия за работа. Аз съм доктор, там за лекарите има по-добри условия. В България е безпорядък. Хората стоят в хотелите и не знаят къде отиват и никой нищо не им споделя ", показа Лена Даленко от Херсон.

" Има проведен превоз, той е на изчакване, с цел да не плащаме разноски за него. Хората, които би трябвало да бъдат извозени, понижават с всеки час. Всеки си намира метод да остане, където реши, на лични разходи. И се оказва, че огромна част от хората имат тези благоприятни условия. Това е концепцията, хората, които имат опция, да излязат на квартира, да си намерят работа и да намалее тази численост, която да не е задължение за страната. И уязвимите групи, които са в действителност нуждаещи, да бъдат настанени в държавните бази ", сподели още Благомир Коцев, регионален шеф на Варненска област.

Вижте още в директното включване на Нивелина Няголова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР