Само за четирите празнични дни около Великден миналата година са

...
Само за четирите празнични дни около Великден миналата година са
Коментари Харесай

Над 8 000 служители на КАТ ще се включат в контрола по пътищата около празниците

Само за четирите празнични дни към Великден предходната година са станали 264 тежки пътнотранспортни катастрофи с над 200 ранени и 7 убити, напомнят от Пътна полиция. И предизвестяват, че тази година над 8000 чиновници на КАТ ще се включат в контрола по пътищата към идните празници.

Подбирайте времето, в което тръгвате на път и проучвайте авансово маршрутите си, поучава комисар Мария Ботева от пътна полиция:

" От 11 ч. през днешния ден до 21 ч. вечерта, на следващия ден от 8  до 12 ч., в четвъртък от 14 до 20 ч., 3 май, петък от 8 до 12 ч. и на 6 май, понеделник  от 14 до 21 ч. нашите екипи ще подкрепят придвижването и ще наблюдават там, където има потребност да може да се оказва помощ, да се контролира ".

Специализирани полицейски акции за алкохол и опиати ще има през нощта на 2, 3 и 5 май, предизвести комисар Ботева. 

Полицията поучава още да обезопасите домовете си преди дълго пътешестване, а в случай че планирате посещаване в храмовете - пазете персоналните си движимости при скупчване на хора и вържете дългите коси, поради заплаха от запалване.

На пътуващите за чужбина Гранична полиция дава обещание гладко прекосяване на граничните пунктове с изключителни наряди на чиновниците и отваряне на всички гишета 

Съветът е докуменjите да се подготвят авансово, изключително в случай че пътувате с деца. 

Засилено полицейско наличие във всички празнични дни ще има на гари, автогари, храмове, пазари и първомайски тържества.

Заради идните празници румънските управляващи лимитират прекосяването през граничния пункт " Дуранкулак " / " Вама Веке " за товарни коли над 7,5 тона. 

Те няма да бъдат пропускани в двете направления през пункта: през днешния ден, на 2 и 4 май от 16 до 22 часа, и на 1, 3, 5 и 6 май от 6 до 22 часа.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР