Войната срещу Украйна беше във фокуса на Съвета за сигурност

...
Войната срещу Украйна беше във фокуса на Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Руският външен министър обвини Запада, че не желае мир в Украйна

Войната против Украйна беше във фокуса на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Руският външен министър упрекна Запада, че не желае мир в Украйна. Украинският водач Зеленски разгневи Москва като я упрекна в угнетяване на украинците, които " исторически " обитават региони на Руската федерация. Войната в Украйна е борба сред положителното и злото, съобщи през днешния ден Доналд Туск, който е на първо посещаване в Киев като министър председател на Полша.

Украйна ще завоюва войната, увери представителят на Киев преди съвещанието на Съвета за сигурност, отдадено на войната в страната му. От името на десетки страни, в това число България, той упрекна Русия в двуличие.

" Подчертаваме лицемерието на Руската федерация да свика поредна среща на Съвета за сигурност с цел да подлага на критика законния трансфер на оръжия на Украйна, осъществяван в поддръжка на нейното право на самозащита, според член 51 от Хартата на Организация на обединените нации. Днешната среща е следващ опит на Руската федерация да отклони вниманието от нейната експанзия против Украйна ", съобщи Сергий Кислица - представител на Украйна в Организация на обединените нации.

Полша ще направи всичко допустимо, с цел да усили възможностите на Украйна за победа във войната против Русия, съобщи Доналд Туск в Киев. Той и домакинът Зеленски показаха убеденост в решаването на противоречиви въпроси като митингите на полски водачи против правото на украински превозвачи да влизат без позволение на територията на Евросъюза.

" Аз съм в Киев с цел да защитя сигурността на Полша, това не е единствено украински проблем. Залогът е сигурността на целия свободен свят, изключително на Полша поради географията. Важно е да знаем, че сме другари, които могат да разрешат различията сред нашите страни ", сподели Доналд Туск - министър председател на Полша.

Доналд Туск и Володимир Зеленски приветстваха проектите на двете държавни управления за общо произвеждане на въоръжение.

Володимир Зеленски благодари за поддръжката на украинците зад граница и предложи смяна в Конституцията за въвеждане на двойно поданство. Той разгласява и указ с съветски райони, обитаеми " исторически " от украинци. Текстът упреква Русия в подтискане и разрушение на националната еднаквост на украинците на нейна територия. Изброени са прилежащите с Украйна, Краснодар, Ростов, Белгород, Брянск, Воронеж и Курск.

Руският парламент стартира разглеждането на проектозакон за конфискация на собствеността на наказани за очерняне на армията или за апели към дейности, ориентирани против сигурността на страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР