Войната по пътищата в България може да спре, стига всички

...
Войната по пътищата в България може да спре, стига всички
Коментари Харесай

Христо Порязов се обявява против войната по пътищата с филм-кауза

Войната по пътищата в България може да спре, стига всички членове на обществото да го желаяме и да поставим нужните старания. Това е основата на филма-послание, филма-кауза „ Защо аз? “ с режисьор Христо Порязов .

Късометражната творба (17 мин.) е по автентичен случай. След премиерата на Камерната сцена " Славянска сказка " от Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България е пристигнало предлагането филмът да бъде прожектиран на всички млади водачи, незабавно откакто устоят изпита си за удостоверение за ръководство на МПС.

 Предстои премиера на лентата в Пловдив, а фестивалните участия на „ Защо аз? “ стартира в Испания.

Порязов има зад тила си два други документални кино лентата, които също третират наболели обществени тематики.

„ Разглеждам киното не толкоз като развлечение, а като средство за изложение на мнение, идея. Да поведеш посредством него “, акцентира пред Радио София режисьорът.

В се споделя историята на малко момче, изгубило трагично майка си и сестричката си на пешеходна пътека - ударени от дрогиран водач. Историята допира и може да те накара да бъдеш по виновен, считат от екипа и феновете.

„ Никой не заслужава да загине почтено, от автомобил. Свидетелството за ръководство не е просто брошура, а е отговорност “, споделя още Порязов.

Оператор на кино лентата е Иван Палейков, вземат участие дребният Тодор Каракитуков (в основната роля), Мария Иванова, Теодор Папазов, Марина Кискинова, Иво Симеонов и други.

Чуйте диалога на Гергана Пейкова с Христо Порязов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР