Войната не определя кой е прав, а само кой остава.

...
Войната не определя кой е прав, а само кой остава.
Коментари Харесай

България заема 59-то място в класация на съвременните военни сили

" Войната не дефинира кой е прав, а единствено кой остава. Страхът е главният източник на поверие и един от главните източници на свирепост ". Тези думи на британския мъдрец Бъртранд Ръсел употребява Global Firepower за надпис на своята ранглиста на военните сили на 145 страни, в която Българя заема 59-то място, предава.

Класацията на GFP се основава на евентуалните качества на всяка нация за водене на война по суша, море и въздух, водена с стандартни средства. Резултатите включват стойности, свързани с жива мощ, съоръжение, естествени запаси, финанси и местонахождение, показани от 60+ самостоятелни фактора, употребявани при формулирането на финалната ранглиста на GFP. Всяка нация се прави оценка въз основата на самостоятелни и групови стойности, които се обработват посредством вътрешна формула, с цел да се получи резултатът PwrIndx (индекс на военна мощ).

България е класирана съгласно GFP на 59-то място от 145 от страните. Нацията има PwrIndx* резултат от 0,9757 (резултат от 0,0000 се смята за " съвършен “). 

В категория " Военна мощ на Европейския съюз " България се подрежда на 15-то място, водена от Дания, Финландия и Унгария. Първа по PwrIndx се подрежда Франция, а последна е Люксембург.

В категория " Военна мощ на Балканите " страната ни заема 5-то място, като първите четири позиции се заемат от Турция, Гърция, Румъния и Сърбия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР